Írd be, mit keresel:

Szilveszteri vendégváró falatok

Még csak most múlt el a karácsony, de már itt is a szilveszter, egy újabb alkalom, amikor vendégeskedünk vagy vendégeket várunk, és különleges finomságokat eszünk. Mutatok néhány isteni fogást, amik tökéletesek lesznek az év utolsó éjszakájára, akár kisebb, akár nagyobb társasággal búcsúztatjuk az évet.

Cookta - 2016.12.31.
Szilveszteri vendégváró falatok

A kis falatok a legalkalmasabbak egy szilveszteri bulira, hisz egyben bekaphatóak, így nem morzsálnak, sok elfér egy tálon, és tányér sem feltétlenül szükséges hozzájuk.

A virsli igen népszerű ezekben a napokban, így nem kérdés, hogy egy ilyen falatka is helyet kap a felsorolásban. Egy egyszerű, de nagyszerű, pillanatok alatt elkészíthető finomság ez a virslis partifalat, nem kell vele sokat bíbelődni. Ha egy virslis, sajtos-bazsalikomos finomságra vágysz, akkor ezt mindenképp érdemes elkészíteni a vendégeknek. 

A receptet ITT találod!

Forrás:
Kard Éva

A corn dog is tökéletes snack a baráti összejövetelekhez. Isteni ízesítés, roppanós virsli, ízletes bunda. Valószínűleg ennél jobb dolog nem történhet egy virslivel. 

Bár ez nem egy tipikus egyfalatos étel, azért nem kell kétségbe esni, csupán egy kis kreativitás kell hozzá. Hogyha a virslit kisebb darabokra, akár falatkákra vágjuk, akkor egy sima fogpiszkálóra is rászúrhatjuk, és nagyon cuki corn dogocskákat tálalhatunk vendégeink elé.

Mutatom, hogyan készíthetitek el: RECEPT

Egy isteni mártogatós akkor praktikus, ha nincs túl sok vendégünk, és csak csendesen elbeszélgetünk egy asztal körül. Így a mártogatóst csak kirakjuk az asztalra, és mindenki nyugodtan vehet belőle. Viszont szerintem ez nem túlzottan ajánlott nagyobb társaság esetén, ugyanis ahogy jönnek-mennek, lecsöpögtethetik… nem túl biztató látvány házigazdaként, lássuk be.

Viszont kisebb, dumcsizós társaság esetén tökéletes, változatos, ínycsiklandozó finomság. Lehet tejfölös, zöldséges, hummuszos, halas. Nálam egyértelmű befutó a padlizsánkrém, ezt lehet rakni pirítósra vagy kínálhatunk mellé nachost is.

Biztosan mindenkinek megvan a tökéletesen kikísérletezett receptje, de a számomra tökéleteset ITT találod!

Forrás:
Hámori Zsófia

Nyugalom, nekem is volt gyerekszobám, és nem feledkeztem meg arról az ételről, amely nélkül egyszerűen nem lehet egyetlen baráti összejövetel sem. Ugye kitaláltátok, hogy ez nem más, mint az isteni és ellenállhatatlan házi pogácsa? Természetesen ebből is millióféle ízesítés lehetséges, de amellyel nem lehet mellélőni, az a sajtos pogácsa. Ajánlatos itt is pici, egyetlen falatosakat készíteni, hogy jövet-menet bekaphassunk egyet. Hidd el, egyszer csak arra leszel figyelmes, hogy üres a tál, és jöhet az utántöltés.

Ha egy egyszerűen elkészíthető, finom, puha, ellenállhatatlan soksajtos pogácsára vágysz, akkor ennél jobb RECEPT-et keresve sem találnál. Vigyázz, nehogy már a vendégek érkezése előtt elfogyjon! 😉

Forrás:
Hámori Zsófia

Remélem, sikerült egy kis segítséget nyújtani abban, hogy milyen finom falatokkal lepd meg a vendégeidet, hogy együtt, jókedvűen köszönthessétek az újévet. 🙂

Szeretnék nagyon boldog, sikerekben gazdag újévet kívánni minden kedves olvasónknak! 🙂

Megnézem >>

Megnézem >>
Forrás:
Alexandra.hu

Ez is érdekelhet: Vendégváró falatok

Sok kicsi étel

Tapas, fingerfood, bruschetta, kanapé – a mutatós, ínycsiklandozó apróságok elnevezése lehet sokféle, egy azonban közös bennük: jókedvet és vidámságot varázsolnak a büféasztalra, és önfeledt falatozásra csábítanak.

A kötet rendkívül változatos receptjei egytől egyig könnyűszerrel elkészíthetők, legyen szó akár tortilláról vagy töltött paprikatekercsekről, crostiniről vagy nyárson sült húsokról, pisztrángmousse-ról vagy minipizzáról. Meglátod: a vendégek elismerése nem marad el!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.