Írd be, mit keresel:

Mekis almás táska otthon? Tökéletes hasonmás és egészségesebb változat

Vannak olyan desszertek, amelyek valamiért ikonikussá válnak, és megpróbáljuk őket otthon reprodukálni. Számtalan csokis édesség – raffaello, snickers, bounty, kinder és társai – mellett tagadhatatlanul ide tartozik a Meki forró és ropogós almás táskája. A jó hír, hogy simán elkészíthető, ráadásul nem is nagy kihívás!

Cookta - 2023.11.06.
Mekis almás táska otthon? Tökéletes hasonmás és egészségesebb változat

Alma, néhány fűszer, egy kis vaj és készen kapható leveles tészta kell csupán hozzá, no meg egy nagy adag olaj, amiben kisüthetjük a párolt, fűszerekkel gazdagított párnákat. Kevésbé ropogós, de sokkal egészségesebb viszont, ha sütőben sütjük, ízeiben pedig ugyanaz, ha a „titkos” fűszert bevetjük, mert ez adja ennek a legendássá vált forró almás pitének a lényegét. Maga a királyság!

A „titok” az almához szinte kötelező fahéj és vanília mellett az édességekhez nem annyira párosított szerecsendió, ami frissen őrölve a legaromásabb. A három fűszer ízkombinációja tényleg mesés az édes és krémes almával!

Aki tényleg a tökéletes mekis hasonmást szeretné elkészíteni, az a töltött táskákat bő és forró olajban süsse ki, mi maradtunk a sütős, olajmentes, egészségesebb és egyszerűbb változatnál, ami langyosan és hidegen is nagyon finom.

Mekis almás táska

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 3 alma
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál reszelt szerecsendió
  • napraforgóolaj a sütéshez – ha olajban sütjük

Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, a cikkeket vékonyan felszeleteljük. Egy kisebb lábasba tesszük a vajat és a cukrot, hozzáadjuk az előkészített almát, és lassú tűzön párolni kezdjük. 1 kanálnyi vizet adunk hozzá, hogy könnyebben párolódjon, ha elpárolgott, még egy kanálnyit teszünk hozzá, amíg kezdenek áttetszővé válni az almadarabok. Hozzáadjuk a fahéjat és a szerecsendiót is, majd meghintjük a vaníliás pudingporral, összeforgatjuk. Hagyjuk, hogy 1-2 perc alatt besűrűsödjön, majd levesszük a tűzről.

A leveles tésztát kiterítjük, téglalapokra vágjuk. Mindegyikre 1-1 bő kanál fűszeres almát teszünk. A tésztaszéleket lekenjük egy kis vízzel, hogy jobban tapadjon, majd a tésztákat összehajtjuk, először ujjbeggyel, majd egy villával lenyomkodjuk.

Ha olajban sütjük: egy edényben bő olajat melegítünk, amikor már jó meleg, beletesszük a tésztatáskákat, és sütés közben egyszer megforgatva 2-3 perc alatt megsütjük. Szűrőkanállal kiemelve jól lecsöpögtetjük, majd papírtörlőre szedjük.

Ha sütőben sütjük: sütőpapírral fedett tepsire rakosgatjuk a táskákat, és 180 fokos sütőbe tolva légkeverés mellett kb. 20–25 perc alatt megsütjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.