Írd be, mit keresel:

Narancsos tiramisu, az álomdesszert – mascarpone nélkül, kókuszkrémmel

A tiramisu verhetetlen sikerdesszert, rengeteg változata létezik, és mára tulajdonképpen szinte minden babapiskótával rétegezett krémes desszert erre a névre hallgat. Míg az eredeti finomság mascarponével, tojással és kávéval készül, mi most kiváltottuk ezeket a fő alapanyagokat, és kókuszkrémmel készítettük. Mennyei finom, selymes és krémes, álomkönnyű a textúrája - és az elkészítése is!

Cookta - 2024.01.13.
Narancsos tiramisu, az álomdesszert – mascarpone nélkül, kókuszkrémmel

A tiramisu igazi kalóriabomba, a piskóta, a cukor, de főleg a mascarpone dobja meg az isteni finom energiatartalmát, így most kicsit spóroltunk, és a 45%-os zsírtartalommal bíró mascarpone helyett kókuszkrémmel próbáltuk ki a nyilem-nyalom finomságot. A kókuszkrém nem azonos a kókusztejszínnel, míg ez utóbbi 28-30% zsírtartalommal bír, és többnyire konzervként kapható, ráadásul normál szobahőmérsékleten szétválik zsírra és vízre, amitől nehezen kezelhető, addig a kókuszkrém csak 9–10%-os, és általában homogén, krémesen sűrű, leginkább papírdobozban kapható, és mindent tud, amit egy sűrűbb tejszínnek tudnia kell – csak kevesebb zsírtartalommal, 100% növényi alapanyagból. Remek tulajdonsága, hogy alapból kellemesen édeskés, és nagyon jól felverhető habnak, ami szuper alternatíva lehet laktózérzékenyeknek.

Aki ragaszkodik ahhoz, hogy a tiramisu mascarponés és tojásos, az nyugodtan tekinthet úgy is erre a receptre, mint a citromos álom téliesebb, narancsos változatára… Annyit garantálunk, senki nem bánja meg, aki elkészíti!

Narancsos tiramisu

Hozzávalók:

  • 8-10 darab babapiskóta
  • 5 dl kókuszkrém
  • 2 narancs
  • 5 cl narancslikőr vagy fehér rum
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • kevés kakaópor

Elkészítés: Egy tálba öntjük a kókuszkrém felét, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, belereszeljük a narancsok héját, majd belefacsarjuk az egyik narancs levét, és alaposan elkeverjük. A maradék kókuszkrémet felverjük egy másik edényben, majd a narancsos keverékkel összeforgatjuk.

A másik narancs levét kifacsarjuk, hozzáöntjük a narancslikőrt, ennek hiányában a fehér rumot, belemártjuk a piskótákat, és poharakba, tálkákba vagy kelyhekbe rétegezzük a krémmel.

A hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy a piskóta kellően megpuhuljon, és az ízek összeérjenek, majd kakaóporral meghintve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.