Írd be, mit keresel:

Diétás, de isteni: zsebes csirkemell spenóttal

Ha valami diétás, nem kell, hogy feltétlen unalmas, száraz vagy ízetlen legyen, vannak olyan sovány alapanyagok is, amelyekkel nagyon jól feldobható a legsoványabb csirkemell is. Ilyen a spenót és a ricotta például, ezekkel együtt sütve isteni finom és omlós lesz, az előkészítése pedig csupán pár perc.

Cookta - 2018.04.29.
Diétás, de isteni: zsebes csirkemell spenóttal

A zsebes hús egyfajta töltött változat, azzal a különbséggel, hogy a klasszikus töltött húsokkal ellentétben a töltelék nem a hús belsejébe kerül, hanem több vízszíntes bevágásba, ami egyrészt nagyon mutatóssá teszi, másrészt minden falatját megízesíti és szaftossá, omlóssá teszi. A csirkemell esetén ez különösen jó, mert a sovány és száraz húsnak mindenképpen szüksége van valamilyen lágyító és ízesítő hozzávalóra.

A "zsebekbe" most spenót és ricotta keveréke került egy pici fokhagymával összekeverve, ennél egyszerűbb és alakbarátabb töltelék nem is igen létezik, isteni finom páros, és a száraz, semlegesebb ízű csirkemellet nagyon finom szaftossá és egyúttal zamatossá is teszi. Ízlés szerint megszórható még sajttal is, illetve a ricotta helyett sovány, krémesebb túró is használható, úgy is tökéletes diétás fogás egy jó adag salátával vagy párolt zöldséggel tálalva.

Zsebes csirkemell spenóttal és ricottával

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 15 dkg fagyasztott leveles spenót
  • 15 dkg ricotta vagy krémtúró
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, 1 evőkanálnyi olívaolajjal meglocsoljuk, és alaposan összeforgatjuk, majd a 4-5 helyen éles késsel zsebet vágunk bele.

A töltelékhez a spenótot hagyjuk felengedni egy szűrőben, majd összekeverjük a ricottával, 1 gerezd zúzott fokhagymával, majd ezt a tölteléket a zsebekbe töltjük.

Sütőtálba vagy tepsibe tesszük a csirkemelleket, fél pohár vizet öntünk alá, és 180 fokos sütőbe tolva légkeverés mellett 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.

Azon melegében tálaljuk, salátát vagy párolt zöldséget készíthetünk hozzá.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.