Írd be, mit keresel:

Kerti partik sztárja: Aperol Spritz málnával

Meleg nyári estéken az egyik legjobb frissítő ital a fröccs, aminek szerencsére az elmúlt években rengeteg izgalmas változata is megjelent, gyümölcsökkel vagy az oly népszerű Aperollal felturbózva. Most egy mennyei málnás változat következik, ami a kerti partijaink sztárja lehet.

Cookta - 2018.06.07.
Kerti partik sztárja: Aperol Spritz málnával

Az Aperol egy narancsos-gyógynövényes likőr, önmagában nagyon édes, de fröccsbe, koktélba téve nagyon kellemessé, üdévé varázsolja a kényeztető frissítőket. Élénk, szinte rikító színét a narancshéjnak köszönheti, a likőrökhöz képest nem túl magas, 15%-os az alkoholtartalma, de azért könnyen a fejbe száll édességének köszönhetően, illetve ha pezsgővel, habzóborral keverjük, akkor különösen.

Az Aperol Spritz klasszikus változatban is mindig sikert arat, de ha szeretnénk feltenni az i-re a pontot, akkor készítsük gyümölcsös verzióban. A málnával például tökéletes párost alkotnak, akár fagyasztott málnát is használhatunk hozzá, ami "jégkocka" funkciót is kaphat ebben az esetben, és mire az italt elkortyoljuk, felolvad, és jó kis csemege lesz a végére, de az alábbi recept alapján eperrel, szederrel vagy áfonyával is kipróbálható – nem fog csalódást okozni.

Aperol Spritz málnával

Hozzávalók személyenként:

  • 1 dl habzóbor
  • 3 cl Aperol
  • 2 cl málnaszörp
  • 4-5 szem málna
  • pár levél menta
  • 1 dl szóda
  • jég

Elkészítés: A málnaszörpöt és az Aperolt pohárba öntjük, összekeverjük, felöntjük a habzóborral, majd jeget, málnát és néhány szem málnát adunk hozzá. Ízlés szerint egy kis szódával lazíthatjuk, ha könnyedebb italra vágyunk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.