Írd be, mit keresel:

Édes hummusz, az egészséges csokis őrület

Az édes hummusz elsőre meghökkentőnek tűnhet, de igazából egy isteni finom, igazi csokis őrületről van szó, csakhogy egészségesebb és kiadósabb más nassolnivalókhoz képest. Az alapja főtt csicseriborsó, ezúttal nem sósra, hanem édesre hangolva!

Cookta - 2018.06.15.
Édes hummusz, az egészséges csokis őrület

A konzerv csicseriborsó szuper alapanyag, rostokban és fehérjében gazdag, lassan felszívódó, laktató alapanyag, ráadásul olcsó és mindenhol beszerezhető, és semleges íze miatt gyakorlatilag bármilyen ízvilágúra megbolondítható. A csicseriborsóból készülő hummusz pedig az egyik legjobb vegán, mindenmentes kence és mártogatós, pofonegyszerű és villámgyors, ami klasszikusan sós, de miért is ne lehetne édesen, akár csokisan elkészíteni?

A csokis hummusz tulajdonképpen olyasmi, mint a Nutella, csakhogy töredékét tartalmazza kalóriában, igaz, nem olyan krémes, de nem is annyira édes és zsíros, ráadásul teljesen természetes, és jóval olcsóbb is. Szeletekre vágott almával vagy almacsipsszel, nagyobb eperszemekkel mártogatós kis csemegének is tökéletes, de kenhetjük pirítósra, kekszre, pufi palacsintára, vagy ha ránk tör a nassolhatnék, 1-2 kanállal önmagában is tökéletes, és az a jó benne, hogy az egész egyetlen turmixgépben készül, mégpedig 5 perc alatt. Hát nem őrület? De, de, csakhogy egy szuperfinom csokis őrület!

Csokis hummusz

Hozzávalók:

  • 30 dkg főtt csicseriborsó (konzerv)
  • 2 púpozott evőkanál kakaópor
  • 1 marék mogyoró
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál tahini (szezámkrém)
  • 3 evőkanál méz vagy juharszirup
  • kevés víz

Elkészítés: A csicseriborsót egy szűrőbe öntjük, hagyjuk lecsöpögni. A mogyorót késes robotgépbe tesszük, és egész finomra őröljük, majd hozzáadjuk az olajat is, és ezzel tovább krémesítjük. Ezután mehet bele leszűrt csicseriborsó, a kakaópor, a vanília és a fahéj, valamint a méz és a tahini. Elkezdjük összedolgozni, és apránként annyi vizet adunk hozzá kanállal, hogy kellemesen krémes, kenhető állagot kapjunk.

Azonnal fogyasztható, de a hűtőben napokig eltartható!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.