Írd be, mit keresel:

Sajtból van, mindenki imádja és pofonegyszerű

A sajtos dolgoknak senki nem tud ellenállni, és annyira egyszerűen villanthatunk akár már két fő alapanyaggal és néhány kiegészítővel egy kerti partin a fűszeres kis sajtgolyókkal, hogy magunk is meglepődünk a saját sikerünkön. Natúr krémsajt és némi reszelt sajt kell a csodához, a hűtő hidege és pár izgalmas alapanyag még a beforgatáshoz.

Cookta - 2018.07.10.
Sajtból van, mindenki imádja és pofonegyszerű

Ezek a sajtgolyók ellenállhatatlanok, és csak a fantáziánkra és a kreativitásunkra van bízva, mit hozunk ki belőle. Az alapmassza nagyon egyszerű, de a lényeget mégis a kis golyóbisok kabátkája, bundája, beforgatása határozza meg. Őszintén szólva magában is finnom, de nagyon sokat ad hozzá a hempergetés, az az alapanyag, amibe a falatnyi sajtgolyókat beforgatjuk, és nem kell nagyon időigényes vagy szofisztikált dolgokra gondolnunk.

Ezekhez a nyers kis sajtgolyókhoz szuperül működik a

  • natúr vagy pirított szezámmag
  • finomra vágott vagy darált dió, mandula, mogyoró
  • őrölt tökmag vagy napraforgómag
  • finomra vágott friss petrezselyem, snidling, koriander, kapor
  • durvára őrölt színesbors, curry fűszerkeverék, durvára vágott pirított római kömény
  • őrölt pirospaprika egy kis csilipehellyel összekeverve
  • finomra őrölt keksz vagy csipsz
  • vagy ezek bármilyen keveréke

A golyók magukban is tökéletesek, de extraként kínálhatunk mellé csililekvárt vagy bbq-szószt, valamilyen chutney-t – mindegyikkel sikere lesz!

Mi kell hozzá?

  • 25 dkg natúr krémsajt
  • 10 dkg érettebb, kemény sajt

A készítés menete

A krémsajtot egy tálba tesszük, hozzáreszeljük a sajtot a kisebbik reszelőn, majd összekeverjük alaposan, és 1 órára hűtőbe tesszük, hogy összeálljon, megdermedjen.

Ezután vizes kézzel diónyi gombóckákat formázunk belőle, és ízlés szerint meghempergetjük fűszerekben, aprított vagy pirított magvakban, finomra vágott zöldfűszerben.

Tányérra téve extra szószokkal kínáljuk, de önmagában is mindig sikert arat…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.