Írd be, mit keresel:

Barackos sajttorta, amiből egy szelet sosem elég

A sajttorta örök kedvenc, ráadásul ez a változat hihetetlenül egyszerű, főleg ahhoz képest, hogy mennyire zseniálisan finom. Rezgős, pillekönnyű, tészta és liszt nélkül készül, csupa "töltelék" az egész, ráadásul könnyen diétásra hangolható, a különbség észre sem vehető!

Cookta - 2018.07.19.
Barackos sajttorta, amiből egy szelet sosem elég

Szigorúan véve összesen 4 hozzávaló kell ehhez a zseniálisan finom és egyszerű sajttortához, pikk-pakk összeállítható egy elektromos habverő segítségével, ráadásul az alaprecept rengeteg módon variálható. A tojással, natúr krémsajttal, kukoricakeményítővel és cukorral készülő alaphoz nem szükséges drága krémsajtot használni, saját márkás pénztárcabarátabb, akár light krémsajttal is működik, a cukrot nyugodtan cserélhetjük sztéviára vagy más édesítőre, de a cukorból amúgy sem kell bele sok, mert inkább frissítő, lágyabb sajttortáról van szó.

Ha natúr változatban sütjük, akkor elegedhetetlen belőle egy kevés vanília és reszelt citromhéj, de érdemes felturbózni valamilyen gyümölccsel is, hogy kicsit karakteresebb legyen, de akár tálaláskor is kínálhatunk mellé friss gyümölcsragut. Mivel a napsárga, zamatos és lédús sárgabaracknak nem lehet ellenállni, most ezzel készül, páratlanul finom, de természetes más szezonális – de akár fagyasztott – gyümölccsel is készíthető, nem fog csalódást okozni!

Sárgabarackos sajttorta tészta és liszt nélkül

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 50 dkg zsírszegény natúr krémsajt
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 10 dkg cukor vagy más édesítő
  • 2 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • pici vaj a formához
  • 8-10 szem sárgabarack

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval elektromos habverővel kemény habbá verjük. A tojássárgákat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vanília-kivonatot, és egészen habossá, szinte fehérre verjük. Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű krémsajtot és a citrom reszelt héját, ezzel simára keverjük, majd hozzászitáljuk a kukoricakeményítőt, és most már gép nélkül, kézi habverővel összeforgatjuk, majd a tojásfehérjét 2-3 részletben hozzáadva óvatosan beleforgatjuk, hogy minél kevésbé törjön össze a hab.

Egy kb. 23 centis sütőtálat vagy piteformát kivajazunk, beleöntjük a masszát, a tetejét kirakjuk a félbevágott és kimagozott barackokkal úgy, hogy lefelé legyen a vágott felület, majd 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 30-35 perc alatt megsütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, picit össze fog esni, de ez normális, és ha van türelmünk, pár ótáta a hűtőbe tehetjük, mert hidegen a legfinomabb…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.