A forró nyár legkedveltebb desszertje a fagyi, ami sokszor azért sok cukrot és kalóriát rejt, de ha van jégkrémformánk - legyen! - akkor nagyon egyszerűen és pillanatok alatt összedobhatunk egészséges házi változatokat is, és higgyétek el, ezek is finomak, frissítőek, tudjuk, mi van bennük, és tényleg gyerekjáték elkészíteni.
A nyalókás jégkrém zseniális nyári desszert, ha van egy formánk, gyakorlatilag bármilyen smoothie, turmix kerülhet bele, és pár óra után átpakolhatjuk egy dobozba vagy zacskóba, hogy a formát felszabadítva újabb változatokat készíthessünk, játsszva a kreativitásunkkal és az alapanyagokkal. Most egy nagyon friss és igazán pofonegyszerű ötletet hoztunk, ami egészséges, alakbarát – gyakorlatilag egy fagyasztott gyümölcssaláta, ami bűntelen élvezet mindenkorra – reggelire, uzsonnának, vagy csak úgy nassoláshoz.
Ezek a jégnyalókák nemcsak egészségesek és finomak, de ráadásul nagyon mutatósak, csak gyümölcs, gyümölcs és gyümölcs kell hozzájuk, minél színesebb és többféle, és garantáltan mindenkit levesznek a lábukról – a gyerekeket és a csajokat mindeképpen, de a pasikat is, ha felnőtt változatban készítjük, egy kis alkohollal megbolondítva. 😉
Gyümölcsös jégkrém rendhagyóan
Hozzávalók:
Elkészítés: A gyümölcsöket előkészítjük, meghámozzuk és feldaraboljuk, szeleteljük, ha szükséges, az áfonyát persze nem kell, de a kivit és az őszibarackot igen, majd a jégkrémformába elosztjuk, és felöntjük almalével, szőlőlével, ha felnőtteknek készítjük, akkor gin-tonikkal vagy mojitóval, és fagyasztóba tesszük 4-5 órára. Félidőben fapálcát nyomunk bele.
Persze előre is elkészíthetjük, és bármikor előkaphatjuk virgin változatban egészséges hűsítő desszertnek, az alkoholos jégdesszerteket inkább csak este és felnőtteknek kínáljuk. 😉