Írd be, mit keresel:

A legegyszerűbb gyümölcsös frissítő – jégnyalóka rendhagyóan

A forró nyár legkedveltebb desszertje a fagyi, ami sokszor azért sok cukrot és kalóriát rejt, de ha van jégkrémformánk - legyen! - akkor nagyon egyszerűen és pillanatok alatt összedobhatunk egészséges házi változatokat is, és higgyétek el, ezek is finomak, frissítőek, tudjuk, mi van bennük, és tényleg gyerekjáték elkészíteni.

Cookta - 2018.07.30.
A legegyszerűbb gyümölcsös frissítő – jégnyalóka rendhagyóan

A nyalókás jégkrém zseniális nyári desszert, ha van egy formánk, gyakorlatilag bármilyen smoothie, turmix kerülhet bele, és pár óra után átpakolhatjuk egy dobozba vagy zacskóba, hogy a formát felszabadítva újabb változatokat készíthessünk, játsszva a kreativitásunkkal és az alapanyagokkal. Most egy nagyon friss és igazán pofonegyszerű ötletet hoztunk, ami egészséges, alakbarát – gyakorlatilag egy fagyasztott gyümölcssaláta, ami bűntelen élvezet mindenkorra – reggelire, uzsonnának, vagy csak úgy nassoláshoz.

Ezek a jégnyalókák nemcsak egészségesek és finomak, de ráadásul nagyon mutatósak, csak gyümölcs, gyümölcs és gyümölcs kell hozzájuk, minél színesebb és többféle, és garantáltan mindenkit levesznek a lábukról – a gyerekeket és a csajokat mindeképpen, de a pasikat is, ha felnőtt változatban készítjük, egy kis alkohollal megbolondítva. 😉

Gyümölcsös jégkrém rendhagyóan

Hozzávalók:

  • friss gyümölcsök kínálat szerint, minél színesebb, annál jobb, bármi használható hozzá
  • almalé, szőlőlé, bor, pezsgő, gin & tonic vagy mojito

Elkészítés: A gyümölcsöket előkészítjük, meghámozzuk és feldaraboljuk, szeleteljük, ha szükséges, az áfonyát persze nem kell, de a kivit és az őszibarackot igen, majd a jégkrémformába elosztjuk, és felöntjük almalével, szőlőlével, ha felnőtteknek készítjük, akkor gin-tonikkal vagy mojitóval, és fagyasztóba tesszük 4-5 órára. Félidőben fapálcát nyomunk bele.

Persze előre is elkészíthetjük, és bármikor előkaphatjuk virgin változatban egészséges hűsítő desszertnek, az alkoholos jégdesszerteket inkább csak este és felnőtteknek kínáljuk. 😉

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.