Írd be, mit keresel:

Csoda arcpakolás a ragyogó és tiszta bőrért – kurkumával

A természetes szépségápoláshoz a legjobb alapanyagokat a konyhában találjuk, amelyekből szempillantás alatt és fillérekből csodásan hatékony pakolást készíthetünk. Az alábbi recept régi indiai gyökerekkel bír, és fő alapanyaga a "szent porként" is tisztelt kurkuma, ami fűszerként is nagyon finom és egészséges, de külsőleg is nagyon jótékonyan hat a bőrre.

Cookta - 2018.09.06.
Csoda arcpakolás a ragyogó és tiszta bőrért – kurkumával

Akármilyen kozmetikai újdonságokkal is rukkoljanak elő a gyártók, a legjobb a természetes szépítőszer, ami annyira tiszta, hogy akár meg is lehet enni, és ez tökéletesen igaz erre az aranyszínű kurkumával készülő nagyon hatékony és egyszerű, 4 alapanyaggal készülő, a bőrt tisztító és élettel feltöltő arcpakolásra. Az alapanyagokat csak össze kell keverni, egy ecsettel az arcra felvinni, majd 10 perc pihentetés után egyszerűen lemosni.

Mire és miért jó a kurkumás maszk?

  • A kurkuma fertőtlenítő, antibakteriális hatású, tisztítja, nyugtatja a bőrt, csökkenti a faggyúmirigyek zsírkiválasztását, gyógyítja a pattanásokat.
  • Az aranyszínű por rengeteg antioxidánst tartalmaz, véd a szabadgyökök ellen, fiatalítja és frissebbé, feszesebbé teszi a bőrt.
  • A fénytelen bőrt ragyogóvá és teltté varázsolja, a sötétebb bőrfoltokat pedig halványítja, a szem alatti karikákat eltünteti.
  • A kencében lévő többi alapanyag is táplálja, hidratálja, élettel tölti fel a bőrt.

Fontos, hogy csak tiszta, 100%-os őrölt kurkumát használjunk, ezt használat előtt ellenőrizzük a csomagoláson, fűszerkeverék, sóval dúsított változat nem jó!

Kurkumás arcpakolás

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 2 teáskanál rizsliszt vagy csicseriborsóliszt
  • 2 teáskanál natúr joghurt
  • fél teáskanál méz

Elkészítés: Az összes alapanyagot egy tálkában összekeverjük, majd egy ecset segítségével a tiszta arcbőrre felvisszük. 10 percet hagyjuk hatni, majd langyos vízzel alaposan leöblítjük, ha esetleg maradnak sárgás foltok, akkor azt egy kozmetikai kendőval vagy vattával és egy kis alkoholmentes arctonikkal letöröljük. Hetente egyszer érdemes használni, pattanásosabb, nehezebb bőrre akár kétszer is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.