Írd be, mit keresel:

Expressz és isteni: sajtkrémleves rukkolával

A sajtkrémleves a lehető legegyszerűbb és leggyorsabb levesek egyike, egyszersmind imádnivalóan finom, tartalmas és hihetetlenül jól átmelegít. Igazi villámfogás hűvösebb napokra, ami most kétféle sajttal és egy kis rukkolával készült, tényleg pár perc alatt.

Cookta - 2023.10.21.
Expressz és isteni: sajtkrémleves rukkolával

A sajtleves hatalmas kedvenc, pikk-pakk elkészül, elronthatatlanul egyszerű, alig pár alapanyag kell csak hozzá, és selymes, melengető és laktató fogás a jutalmunk minimális munkával. Ha vannak maradék, már nem túl csábító sajtvégeink, akkor ezek is remekül megmenthetőek, új életre kelthetőek ebben a levesben. Most karakteresebb emmentálival és krémsajttal készült, egy kis rukkolával felturbózva, ami őrülten finommá, kicsit pikánsabbá teszi.

Sajtkrémleves többféle módszerrel készülhet, nekünk ez vált be a legjobban, az ötlet pedig egy profi szakácsismerőstől származik. A lényege, hogy a lereszelt sajtot először egy kis liszttel kell átkeverni, majd hideg folyadékkal – alaplével, tejjel vagy vízzel és belemorzsolt leveskockával – felönteni, és csak ezután tűzre tenni és összeforralni, így nem tapad össze és nem lesz nyúlós a sajt, hanem tökéletesen feloldódik, és fantasztikusan selymes lesz, a pici liszt pedig be is sűríti.

Rukkolás sajtkrémleves

Hozzávalók:

  • 15 dkg emmentáli sajt
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 l alaplé – vagy víz + 2 bio leveskocka
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 2 dl tej
  • 2 marék rukkola
  • kevés reszelt szerecsendió
  • só, bors

Elkészítés: A sajtot lereszeljük, lábasba tesszük, meghintjük a liszttel, kézi habverővel elkeverjük, felöntjük a tejjel és az alaplével – vagy a vízzel, és belemorzsoljuk a leveskockát -, átkeverjük, és tűzre téve időnként megkeverve felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk hozzá, majd mehet bele a rukkola és a krémsajt. Amikor a rukkola összeesett, botmixerrel krémesítjük, és kevergetve 3-4 percet főzzük még, majd tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.