Írd be, mit keresel:

Kukoricapalacsinta – villámfogás bögrés recepttel

A kukoricapalacsinta az egyik legújabb kedvenc, gyors, pofonegyszerű és nagyon finom, szaladós napokon tejföllel vagy salátával gyors ebédnek vagy vacsorának, tejföllel vagy salátával tökéletes megoldás, ráérős napokon akár reggelire is készíthetjük.

Cookta - 2023.11.13.
Kukoricapalacsinta – villámfogás bögrés recepttel

A konzerv kukorica sokkal többet tud, mint ahogy leggyakrabban használjuk, salátába téve vagy a rizsköretet színesítve vele, ráadásul olcsó, bárhol beszerezhető, hosszan eltartható, és remek segítséget nyújt, amikor gyorsan kell összedobnunk valami finom és laktató ételt, ezért mindig érdemes belőle pár dobozzal tartani belőle a spájzban vagy a polcon. Ez a palacsintás változat például percek alatt megvan egy turmixban vagy késes robotgépben, és pihentetés nélkül süthető!

Ez a kukoricapalacsinta kukoricadarával és liszttel készül, no meg persze szemes csemege kukoricával, bátran használható alapreceptként is, és gazdagítható bármilyen zöldfűszerrel, ami frissen vagy akár szárítva a rendelkezésünkre áll, de például finomra vágott újhagymát is tehetünk bele. Úgy a legfinomabb, ha turmixoláskor maradnak benne nagyobb kukoricadarabok, amik édesen roppannak a fogunk alatt!

Kukoricapalacsinta

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt (1 bögre = 2,5 dl)
  • 1 bögre kukoricadara
  • 1 bögre csemege kukorica
  • 2 tojás
  • 1,5 bögre tej
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál olívaolaj + a sütéshez
  • fél csokor kapor vagy petrezselyem ízlés szerint
  • só, bors

Elkészítés: A csemege kukoricát késes robotgépbe tesszük, hozzáadunk 1 bögre tejet, és nagyjából összemixeljük, majd az összes többi alapanyagot hozzáadjuk, a zöldfűszert felaprítva, és összeturmixoljuk, ha szükséges, még kevés tejjel vagy vízzel hígítjuk, hogy sűrűbb palacsintatészta állaga legyen.

Egy serpenyőt felforrósítunk, pár csepp olajat öntünk bele, és evőkanálnyi halmokat rakunk bele a tésztából, és 3-4 percig sütjük, majd egy lapáttal alányúlva megfordítjuk, és a másik oldalukat is megsütjük.

Azon melegében tálaljuk tejföllel vagy görög joghurttal, de reszelt sajtot is kínálhatunk mellé.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.