Írd be, mit keresel:

Rózsaszín latte, az idei kötelező kedvenc forró ital – céklával

Minden évszakban vannak felkapott kedvencek, amiket mindenki igyekszik kipróbálni, az idei téli szezon favoritjának a céklás latte tűnik, amit nemcsak érdemes, de kötelező is kipróbálni, mert tényleg isteni!

Cookta - 2023.11.22.
Rózsaszín latte, az idei kötelező kedvenc forró ital – céklával

Ha azt mondjuk, hogy már ránézésre is rózsaszín szemüvegen át látjuk ettől a forró italtól az őszi-téli szürke napokat, az egyértelmű, de nemcsak a színe miatt imádnivaló ez a melengető forró ital, hanem az íze is mennyei. A cékla, a kávé és a tej kombója tényleg furának tűnik elsőre, de érdemes neki adni egy esélyt – zseniális!

Az ízesített kávék népszerűségét a legtöbb túlárazott és menő kávés cég alaposan kihasználja, és mindenféle szirupokkal, aromákkal felturbózott italokkal kábítanak, pedig otthon is egyszerűen elkészíthetjük a legtöbbet. Most egy rózsaszín és nagyon finom, kényeztető és melengető, igazi téli italt mutatunk, ami nagyon izgalmas, bár elsőre kicsit furának tűnhet, de érdemes kipróbálni, mert mennyei, ahogy a cékla picit földes íze összesimul a kávéval és a tej selymességével!

Rózsaszín latte fűszeresen, céklával

Hozzávalók:

  • 5 dl tej – növényi tej is lehet
  • 1 kis fej cékla
  • 1 evőkanál méz – juharszirup is lehet
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 4 adag presszókávé

Elkészítés: A céklát meghámozzuk, lereszeljük, közben a tejet feltesszük melegedni. A lereszelt céklát hozzáadjuk, és 4-5 percet takarékon gyöngyözve fűzzük, majd leszűrjük, hozzáadjuk a mézet és a vaníliát, elkeverjük, és tejhabosítóval vagy botmixerrel felhabosítjuk, 4 üvegpohárba elosztjuk.

A presszókávét finoman belecsorgatjuk, a tej és a hab szétválik, középre kerül a kávé, mesésen szép és isteni finom is, a cékla egy kis földes, édeskés ízt ad hozzá – isteni és nagyon szépséges, igazi lélekmelengető téli ital!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.