Írd be, mit keresel:

Almás nachos, az egészséges nassolnivaló

Az alma nem finomság, hanem amolyan kötelező egészséges "dolog", amiről mindenki tudja, hogy az orvost távolt tartja. Pitében, sütiben ugyan isteni, de magában azért nem soroljuk a desszertek közé - kivéve, ha csalunk kicsit, és pár aprósággal felvidítjuk. Az almás nachos nagyon nagy ötlet, érdemes kipróbálni több változatban is!

Cookta - 2024.01.07.
Almás nachos, az egészséges nassolnivaló

A nachos eredetileg egyáltalán nem diétás és nem is édes, az alma még csak gondolatban sem társítható hozzá – ez egy mexikói gyökerű, pirított tortillával, olvasztott sajttal és csomó feltéttel készülő partiétel, a történet ITT olvasható, de almával is készíthetünk hasonló elven finom és egészséges, ráadásul diétás nassolnivalót.

Az elv a cikkekre vágás, tálba rendezés és a sokféle feltét, így almával is készíthetünk ilyen tálat, ami sokkal izgalmasabb és mutatósabb, mint magában a külön alapanyagok, csajos partin vagy gyerekzsúron is szuper lehet, de magunknak vagy családi desszertnek is tökéletes lehet, egészségesebb, diétás, de akár mindenmentes étrendben is. Szuperegyszerű, gyors, mutatós, diétás desszertnek szuper, a gyerekek uzsonnára is szívesebben esznek így gyümölcsöt – meg tényleg finom is!

Mi kell az Almás nachos-hoz?

  • alma
  • citrom
  • mogyoróvaj, mandulavaj, tahini, bármilyen magvaj
  • juharszirup, méz, agavészirup, de akár karamell vagy Nutella is
  • darabolt mandula, dió, mogyoró, magok – amit szeretünk
  • csokicsepp, aprított étcsokoládé, kókuszreszelék

Így készül

Az almákat félbevágjuk, a magházat kivágjuk, az almát cikkekre vágjuk, citrommal meglocsoljuk, összeforgatjuk, majd egy tálra körkörösen elrendezzük.

Meghintjük és meglocsoljuk a rendelkezésre álló magokkal, csokikkal, magvajakkal és édesítőkkel – 5 perc, és azonnal tálalható, fogyasztható!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.