Bőrünk a téli hónapokban van a legnagyobb kihívásoknak kitéve, kevés a napfény, sok a szél, a csípős hideg sem nem tesz jót a bőrünknek, otthon pedig a fűtés miatt száraz a levegő, ráadásul a hirtelen hőmérsékletváltás sem hat túl jótékonyan a bőrre, és még a vitamin is kevesebb. Azért nem lehetetelen hátra arcot parancsolni a kihívásoknak, és a szép, egészséges és ragyogó bőrt megőrizni a téli hónapokban, és ehhez nem csodakencék, hanem elsősorban a bőrt tápláló ételek kellenek!

Sajnos nem mindenki jut el síelni vagy épp egy egzotikus utazásra, ami rendbetenné, felfrissítené nemcsak a lelkünket, de az arcbőrünket is, de a fény, a jó levegő és a pihenés nélkül is tehetünk a szép, ragyogó bőrért.

Béta-karotin egyszerűen

Nagyon jót tesz a bőrnek minden olyan zöldség és gyümölcs, ami narancssárga, így a sárgarépa, a sütőtök, az édesburgonya, a narancs, de a spenót, a sóska és és minden zöldsaláta is jótékonyan hat a bőrre. Ne felejtsük el az aszalt sárgabarackot és mangót sem, ezek kiemelten gazdagok béta-karotinban, a szárítás közben koncentrálódik, és nem veszik el belőlük ez az értékes tápanyag.

C-vitamin télen is

A C-vitamin a bőr ruganyosságáért, feszességéért felel, amit a citrusokból, kiviből, petrezselyemből, savanyú káposztából vagy fagyasztott bogyós gyümölcsökből kitűnően pótolhatunk természetesen. A nem túl forró teát citromlével vagy narancs kifacsart levével ízesítve sokkal többet tehetünk a szép arcbőrért, mint gondolnánk!

Kurkuma, a szuperhatékony antioxidáns

A kurkuma is csodásan hat a bőrre, bizonyítottan gyulladáscsökkentő hatású és magas antioxidáns tartalommal bír, fiatalító hatást is tulajdonítanak neki, fűszerként is nagyon finom, melegítő hatású, bármilyen levesbe, főzelékbe tehetünk belőle, de teába is keverhetünk belőle kiskanálnyit, sőt úgynevezett csodaitalt, aranytejet is készíthetünk vele, ami nemcsak jótékony, de nagyon finom is!