A hétközbeni munkahelyi vagy iskolai ebéd gyakran jelent kihívást. Rendeljünk? Kimenjünk valahova? Vagy esetleg a munkahelyi menzát válasszuk? Mi a jó megoldás, ha finomat és egészségeset szeretnénk enni?

Ha van a munkahelyen étkezési lehetőség, az már jó pont, főleg, ha jól is főznek. De ez nem mindenhol adatik meg, ilyenkor vagy kimegy a csapat ebédelni a közeli lehetőségek egyikébe, ami kissé hosszadalmas, vagy rendel valahonnan, ami pedig nem mindig a legköltséghatékonyabb megoldás.

Forrás:
iStock

Aki friss, egészséges és finom ebédre vágyik, készítse elő reggel, és vigye magával. A befőttesüvegbe rétegezett saláta remek ötlet, néhány perc alatt összedobható, és csak olyan kerül bele, amit biztosan szeretünk. Az öntet az aljára kerül, így nem fog összeesni tőle a friss zöldsaláta, erre mehet kukorica vagy bab, esetleg valamilyen maradék főtt gabona – rizs, köles, bulgur, kuszkusz vagy árpagyöngy –, majd tetszőlegesen zöldségek, kockázott vagy reszelt sajt, csíkokra vágott sonka vagy maradék csirke, esetleg tonhal, főtt tojás.

Forrás:
iStock

Ha teszünk bele friss zöldet – jégsalátát, rukkolát, bébispenótot, endíviát, madársalátát vagy bármilyen zöldet –, azt a legtetejére tegyük, hogy ne nyomódjon össze, ne áztassa el semmi, friss maradjon ebédig. Ide kerülhetnek a zöldfűszerek is – bazsalikom, kakukkfű, menta –, ki mit szeret és tart az ablakpárkányon.

Fogyasztáskor elég összerázni az üveget, vagy tányérba önteni, ha úgy jobban esik, az üveg alján lévő öntettel így össze tudjuk forgatni.

Az üveges saláta nemcsak munkahelyi ebédnek ideális, de kirándulásra, piknikre is tökéletes.

Forrás:
iStock