Írd be, mit keresel:

Tojáslikőr – krémes, selymes, ellenállhatatlan

Ünnepi pillanatokhoz koccintani és különleges desszertekhez is remek mindenféle likőr, de minden likőrök közül leginkább a kellemesen lágy, vaníliás tojáslikőr. Házilag is elkészíthető – egyszerű, gyors és mindig siker övezi. Egy gyors és elronthatatlan receptet mutatunk!

Cookta - 2016.03.12.
Tojáslikőr – krémes, selymes, ellenállhatatlan

A sűrű, krémes tojáslikőr valahogy átmenet az ital és a desszert között, így még azok is szeretik, akik az édes likőrökkel nem állnak közeli barátságban. A tojáslikőr már majdnem egy sűrű madártej, kissé – vagy nem is annyire kevéssé – alkoholizálva.

Otthon is elkészíthetjük, húsvétkor, karácsonykor remek vendégváró, gyorsan elkészül, egy jó recepttel biztos a siker. A titok a friss tojás, a jó minőségű tejszín és persze a megfelelő alkohol. Alapesetben a tiszta szesz javallott, de mivel ez – különféle szabályozások folytán – nehezen beszerezhető (patikában decinként lehet csak beszerezni, ráadásul irreális áron), a legsemlegesebb ízű vodkával, esetleg a jóval drágább fehér rummal kiváltható.

Forrás:
iStock

A könnyen elkészíthető tojáslikőrt érdemes 1 hétig érlelni hűtőben koccintás előtt, viszont sajnos nem is tartható el hosszan – 4 hét vállalható hűtőben. Ha esetleg nem fogyna el, remek kiegészítő sütikhez és desszertekhez: a madártejet meglocsolhatjuk vele, felnőtteknek szánt puding ízesítője is lehet, de egy pohárkrémet is felvidíthatunk vele egy baráti vacsora zárófogásaként.

Tökéletes tojáslikőr

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 5 tojás sárgája
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dl vodka

Elkészítés: A tejet, a tejszínt a vaníliás cukorral és a porcukor felével felforraljuk, majd lehűtjük. A tojássárgákat habosra keverjük a megmaradt porcukorral, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a vaníliás-cukros tejet, végül a vodkát is.

Átszűrjük sűrű szitán, és egy hétig érleljük a hűtőben. Ennyi idő alatt érnek tökéletesre az ízek, de egy hónapig bármikor bevethető koccintásra, ünneplésre, süteménybe.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.