Írd be, mit keresel:

Itt az Országtorta idei 10 jelöltje!

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” pályázatot, aminek nyertesét majd augusztus 20-án kóstolhatjuk. Az első tesztelés, kóstolás, válogatás megvolt, ezek lettek a nyertesek!
Cookta - 2016.03.13.
Itt az Országtorta idei 10 jelöltje!

A szakmai zsűri 4 fordulós értékelés után hirdet győztest, az első kört 2016. március 10-11-én rendezték, és kiválasztották a nevezett tortákból a 10 továbbjutót, melyek a következők:

  • Aranyos Körtetorta – Tóth Norbert, Tóth Cukrászda (Dunaföldvár)
  • Bakonyi Túrós Csusza Torta – Caffé Kft., Művész Kávéház és Cukrászda (Budapest)
  • Fertődi Selymes – Vaslóczki Orsolya, Horváth Cukrászda (Budapest)
  • Magyar kert – Szentandrási-Szabó Emese, Suhajda Cukrászda (Budaörs)
  • Málnás Tripla Csokitorta – Szoljár Csaba, Solier Cafe (Gödöllő)
  • Nagyi gyümölcsöse – Nagyné Haán Bernadett, Major Cukrászda (Budapest)
  • Őrség zöld aranya – Szó Gellért, G&D Kézműves Cukrászda (Salgótarján)
  • Szentendrei Mézes-málnás „Annamari” torta – Nagy Péter, Szamos Cukrászat (Pilisvörösvár)
  • Tihanyi körtés sajttorta – Barabás Csilla, Édes-Gyömbér Cukrászda (Budapest)
  • Zuzorka – Szó Gellért, G&D Kézműves Cukrászda (Salgótarján)

A 10 továbbjutó tortát a júniusi második körben újrakóstolják, és ekkor választják majd ki a 3 döntőst. Júliusban, a harmadik körben a 3 döntős alkotás készítőivel egyeztetve a zsűri javaslatokat tesz a torták további tökéletesítésére.

Bár a fantázianevekből nem mindegyik tortánál sejthető a jellege és ízvilága, mégis felmerül a kérdés: melyiknek drukkoltok?

A Dobos nem indul idén, de ikonikus „országtortánk” :)

A Dobos nem indul idén, de ikonikus „országtortánk” 🙂
Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.