Írd be, mit keresel:

Rizspuding, te csodás

A tejberizsnél krémesebb, selymesebb finomság a rizspuding, ami tulajdonképpen egy kis pudinggal gazdagított tejberizs. Egyszerű elkészíteni, és ha még egy kis izgalmas szószt is készítünk hozzá, biztos sikerre számíthatunk.
Cookta - 2016.03.16.
Rizspuding, te csodás

Az alap tehát egy kellemes, krémes tejberizs, ami bátran sorolható a pofonegyszerű receptek népes családjába. Igaz, a jó tejberizsnél fontosak az arányok, nevezetesen a rizs és a folyadék mennyisége, illetve érdemes ismerni néhány szabályt, tejberizs-trükköt is >>

A rizspudingnál a már majdnem kész tejberizst krémesítjük, selymesítjük, gazdagítjuk pudinggal – a vaníliás puding ehhez mindig jó választás, de természetesen ízlés szerint csokis, epres, puncsos változatban is készíthetjük.

Forrás:
iStock

És hogy ez a kellemes puding még izgalmasabb legyen, keverhetünk bele kis kókuszreszeléket, tört mogyorót, vagy akár készíthetünk hozzá egy kellemes epres vagy málnás ragut, esetleg egy kis rumos-mazsolás szószt.

Krémes rizspuding rumos-mazsolás szósszal

Hozzávalók:

  • 6 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg rizottó rizs
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja

A rumos mazsolához:

  • 10 dkg mazsola
  • 6 dkg porcukor
  • 1 dl rum
  • 2,5 dkg vaj

Elkészítés: A tejet és a tejszínt összekeverjük, felmelegítjük, majd belerakjuk a megmosott rizst, és lassú tűzön, időnként megkeverve majdnem puhára főzzük. Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a porcukrot és a citrom reszelt héját, valamint a vanília-kivonatot és a fél deci vízzel kikevert pudingport, és kevergetve készre főzzük, majd hagyjuk hűlni – akár poharakba szedve.

A rumos mazsolához a vajat felolvasztjuk egy kicsi edényben, hozzáöntjük a rumot és a porcukrot, valamint a megmosott mazsolát, és 3-4 perc alatt sziruposra főzzük. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd a rizspuding tetejére locsoljuk tálaláskor.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.