Írd be, mit keresel:

@Frittata #lacafoz módra

Ezt a receptet Gordon Ramsay-től láttam, aki, amikor nem éppen valamelyik szakácstanoncának a fejét üvölti le, családi környezetben főz – némileg könnyebben emészthető stílusban. Azért kedvelem ezt az ételt, mert szinte bármit beletehetünk, amihez kedvünk van. Itt az én variációm.
Cookta - 2016.04.01.
@Frittata #lacafoz módra

Forrás:
#lacafoz

Frittata #lacafoz módra

Hozzávalók 3 főre:

  • 3-4 szelet bacon (ha a húsvéti sonkából maradt egy kevés, akkor használhatjuk azt is)
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 3 db újhagyma
  • 1 kis csokor medvehagyma (kb. 15 levél)
  • 1 marék borsó (lehet konzerv vagy fagyasztott is)
  • 7 db tojás (a tojások száma függhet a serpenyő méretétől, a lényeg, hogy szép vastag tojásréteget kapjunk)
  • 1 csomag mozzarella
  • kemény sajt ízlés szerint (pl. parmezán)
  • bors

Elkészítés: Szükségünk lesz egy magasabb falú serpenyőre, amiben megsütjük az omlettet. (A serpenyőnek be kell férnie a sütőbe, és a nyelének állnia kell a hőt!) A célunk az, hogy egy vastagabb, szépen szeletelhető formát kapjunk.

A bacont kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, és a forró serpenyőbe dobjuk.

Amikor kezd megpirulni, mehet utána a vékony csíkokra vágott kaliforniai paprika, majd miután az is kapott egy kis színt, beletesszük a karikára vágott újhagymát.

Kisebbre vesszük a lángot, majd a serpenyőbe tesszük a borsót és nagyobb darabokba aprítva a medvehagymát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Pár perc után a mozzarellát rusztikus darabokra tépve a serpenyőben lévő zöldségek tetejére helyezzük.

Egy külön tálban eközben felverjük a tojásokat. A kemény sajtot lereszeljük, majd a felét a tojásokhoz keverjük. A masszát vékony csíkban a serpenyőbe csorgatjuk, hogy szépen ellepje a zöldségeket. (A lángot alacsonyan tartjuk, nem a serpenyőben akarjuk megsütni az ételt.) A sajt másik felét az étel tetejére szórjuk, majd a serpenyőt berakjuk az előmelegített sütőbe.

180 fokon 10 percig sütjük, a végén pedig 2-3 perc alatt nagyobb hőfokon rápirítunk a tetejére. (A sütőből óvatosan vegyük ki, mert forró a serpenyő nyele!)

Egy tányér vagy vágódeszka segítségével borítjuk ki a serpenyőből az elkészült omlettet.

Forrás:
#lacafoz

Forrás:
#lacafoz

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.