Írd be, mit keresel:

4 gyors és krémes szósz tésztához, gnocchihoz

A gyors konyhai megoldások mindig jól jönnek: hétköznapokon a munka, hétvégén a családi programok és kirándulások miatt adódhat olyan helyzet, amikor a gyors a legjobb. Kevés hozzávalóval is lehet gyorsan finomat főzni, csakis friss alapanyagból!

A tészta és a gnocchi is 10 perc alatt elkészül, ugyanennyi idő, míg a szósz is elkészül. De ezeket akár párolt zöldséghez, főtt krumpli és hús mellé is kínálhatjuk. Univerzális, finom és friss, gyorsan, egyszerűen. :)

Cookta - 2016.04.02.
4 gyors és krémes szósz tésztához, gnocchihoz

Tejszínes sajtszósz

Hozzávalók: 2 dl tejszín, 1 dl víz, 10 dkg reszelt füstölt sajt, só, frissen őrölt bors

Elkészítés: A tejszínt a vízzel, sóval és frissen őrölt borssal felmelegítjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és addig főzzük kevergetve, amíg kellemesen krémes lesz (kb. 3-4 perc).

Finom, krémes, gazdagítható sonkával, fűszerekkel, akár párolt brokkolival, más zöldségekkel is

Finom, krémes, gazdagítható sonkával, fűszerekkel, akár párolt brokkolival, más zöldségekkel is
Forrás:
iStock

Tejszínes gombaszósz

Hozzávalók: 20 dkg gomba, 1 kis fej hagyma, 1 dl száraz fehérbor, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, 1 kávéskanál kakukkfű, 1 evőkanál vaj, só, bors

Elkészítés: Az apróra vágott hagymát 1 evőkanál olvasztott vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a vékony szeletekre vagy kis kockákra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, a kakukkfűvel meghintve lepirítjuk, majd a borral pár percig forraljuk. Meghintjük a liszttel, elkeverjük, és a tejszínt hozzáöntve krémesre forraljuk 1-2 perc alatt.

Erdei gombával még finomabb, bacon, sonka is adható hozzá

Erdei gombával még finomabb, bacon, sonka is adható hozzá
Forrás:
iStock

Paradicsomos szósz

Hozzávalók: 40 dkg hámozott paradicsom (dobozos vagy konzerv), 2 gerezd fokhagyma. 1 kis fej hagyma, 1 kávéskanál szárított bazsalikom, 1 kávéskanál szárított oregánó, 1 evőkanál kapribogyó, 1 dl tejszín, só, frissen őrölt bors, 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés: A felforrósított olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a feldarabolt hámozott paradicsomot a levével együtt. Bazsalikommal, oregánóval, sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, 6-7 percig kevergetve főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt és a finomra vágott kapribogyót. További 2-3 perc főzés után kész is a krémes, pikáns, fűszeres szósz.

Tonhalat, zöldségeket, akár finomra vágott sonkát is adhatunk hozzá...

Tonhalat, zöldségeket, akár finomra vágott sonkát is adhatunk hozzá…
Forrás:
iStock

Tavaszi zöld sajtmártás

Hozzávalók: 10 dkg reszelt sajt, 2 dl tejszín, 20 dkg fagyasztott vagy forrázott spenót vagy 1 csokor felaprított medvehagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors

Elkészítés: A tejszínt a kiolvasztott spenóttal vagy a felaprított medvehagymával 2-3 percig forraljuk egy kisebb lábosban, ha spenóttal dolgozunk, akkor felaprított fokhagymát adhatunk hozzá, medvehagymánál nem szükséges. Ezután hozzáadjuk a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük, és ha kellően krémes, mehet is a tésztára. Szerintünk 6 perc 4 személyre!

Spenóttal és medvehagymával is nagyon finom, frissen is, de sütőben át is süthetjük egy kis sajttal!

Spenóttal és medvehagymával is nagyon finom, frissen is, de sütőben át is süthetjük egy kis sajttal!
Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.