Írd be, mit keresel:

Így készül a tökéletes @rozé @kacsamell

A kacsamellről hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy csak étteremben érdemes próbálkozni vele, mert a sütése bonyolult, komoly szakácstudományt igényel. Pedig gyors és egyszerű a sütése, csak tudnunk kell a fortélyokat. Mi most eláruljuk...

Egy jól elkészített rozé kacsamell ugyanolyan szaftos és omlós, mint egy médiumra sütött gyönyörű bélszínsteak. De mindkettő sütésének megvannak a titkai és trükkjei.

Cookta - 2016.04.17.
Így készül a tökéletes @rozé @kacsamell

Forrás:
iStock

1. A kacsamell bőrös oldalát sűrűn irdaljuk be, hogy a lehető legtöbb zsiradék kisülhessen belőle.

2. A kacsamellet érlelni lehet, de só és bors majd csak a sütés végén kerüljön rá!

3. Nagyon forró serpenyővel dolgozzunk, zsiradék nélkül! A kacsa bőréből rengeteg zsiradék ki fog sülni, még le is kell önteni belőle a folyamat során…

4. A kacsamellet mindig a bőrös felével lefele tegyük bele a forró serpenyőbe, és közben már melegítsük elő a sütőt.

5. Ne szúrjunk a húsba se villával, se húsvillával a sütés során: fontos, hogy az összes nedv, húslé bent maradjon, ne sérüljön a hús felülete a sütés során: használjunk csipeszt, vagy ha nincs, két villával óvatosan forgassuk a húst.

6. Ha sok zsiradék sült ki, öntsük le egy másik edénybe, csak egy kevés zsiradék legyen a serpenyőben.

7. Ha a bőrös fele megsült, fordítsuk át egy csipesz segítségével, és süssünk rá kérget 2-3 perc alatt, majd a csipesz segítségével forgatva az oldalán is süssünk kérget, körben.

8. Helyezzük tepsibe az elősütött kacsamelleket a bőrös felükkel felfelé, vagy ha fém a serpenyőnk nyele, akkor ebben toljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe a kacsamelleket 10 percre.

9. Még nincs kész, de már csak pihentetni kell, méghozzá fóliával letakarva, hogy a forró gőzben tökéletesre süljön a kacsamell. 10 perc pihenő szükséges így, utána lehet tálalni.

10. Emeljük át vágódeszkára a kacsamellet, és egy éles kés segítségével vágjuk vékony szeletekre, sózzuk nagy szemű Maldon sóval vagy sóvirággal (fleur de sel), őröljünk rá borsot vagy színes borskeveréket frissen.

Forrás:
iStock

Köretként jól illik hozzá a burgonyapüré vagy a sült burgonya, édesburgonya tejszínnel gratinírozva, de remekül passzol hozzá valamilyen gyümölcs is, akár egy meggyragu, karamellizált alma vagy körte, sőt a cékla is, főleg sütve vagy salátának elkészítve.

Ha esetleg maradna a rozéra sült kacsamellből, ami gyakorlatilag kizárt, fontos tudni: tilos megmelegíteni, mert elveszti omlósságát, rozéságát. Vékonyra szeletelve viszont remek szendvicsbe vagy salátába hidegen is!

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.