Itthon jóval kevesebb bárányhúst fogyasztunk, mint mondjuk sertést, csirkét vagy marhát. Ennek oka – többek között – az ára, és igen karakteres, semmihez sem hasonlítható íze lehet.

Mivel ritkán készítjük, sokan azt sem tudjuk, milyen ételekhez érdemes használni, vagy hogy hogyan kezdjünk neki az előkészítésének, illetve elkészítésének.

Holott ebédre és vacsorára is szuper választás lehet egy finom báránysült, salátával, párolt zöldségekkel, vagy mondjuk kuszkusszal.

Ha eddig nem jutott volna eszetekbe, hogy elkészítsetek belőle egy finom fogást, nézzétek meg az alábbi videót, és garantáltan nem tudtok majd neki ellenállni. Habár a kisfilm angol nyelvű, érdemes akkor is végignézni, hiszen minden egyes trükköt bemutatnak, így érthető lesz azok számára is, akik nem beszélik a nyelvet.

A séf az alapoktól, vagyis a báránycomb előkészítésétől egészen a tálalásig bemutat minden egyes fontos fázist, amitől még ízletesebb, porhanyósabb és látványosabb lesz a végeredmény. Tippeket kaphatunk tőle a fűszerezésre, irdalásra és a bárány szuvidolására (vákumos főzés) is. Utóbbit sajnos mi otthon nemigen tudjuk abszolválni, de ha ez a lépés kimarad, akkor sem kell aggódnunk, mert így is remek ízélményben lehet majd részünk!

Ti kipróbálnátok?

(Via: Eater)