Idén is megrendezik a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyen az ország bármely cukrászdája indulhat. A zsűri – a korábbi évekhez hasonlóan – csak az egészséges, vagyis a fehér liszt és hozzáadott cukor nélküli recepteket várja.

Az immár 5. éve megrendezett verseny célja nem pusztán az, hogy bevezessék a cukormentes recepteket és technológiákat a magyar cukrászatokban, hanem hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmód fontosságára.

2015 – Magyarország Cukormentes Tortája  és a zsűri
2015 – Magyarország Cukormentes Tortája és a zsűri
Forrás:
Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Pályázni június 15-ig lehet. A győztes tortát augusztus elején ismerhetjük meg, a 20-i ünnepségen pedig bárki megkóstolhatja majd, aki ellátogat a Magyar ízek utcájába. Ezt követően az ország számos cukrászdája is árusítani fogja.

A témához kapcsolódóan, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány felhívta a figyelmet arra, hogy július 20-tól megszűnik a „diabetikus” fogalom és a cukorbetegek a tápértékjelölésből és bizonyos tápanyag-összetételre vonatkozó állításokból – alacsony cukortartalmú, cukormentes, hozzáadott cukrot nem tartalmaz – tájékozódhatnak egy adott élelmiszer szénhidrát- és cukortartalmáról. A változás a gyártókat és a vásárlókat, köztük több százezer cukorbeteget is érint, ezért az alapítvány a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal együttműködésben segíti az érintetteket az eligazodásban.

További információt és a nevezési lapot itt találjátok!

(Forrás: MTI)