Írd be, mit keresel:

@Epres @jégkrémek egészségesen és még egészségesebben

A fagyi és a jégkrém sokak szerint ugyan ellenállhatatlan nyári nyalánkság, de bűnös élvezet, legalábbis hizlal: legyen csak bűntudatunk, ha fogyasztjuk. Ez nem igaz! Mutatunk két epres receptet, ami nem bűn, hanem kimondottan egészséges!

A jeges desszert bármikor előkapható a fagyasztóból, pár perc alatt elkészül, és csupa egészséges alapanyagot tartalmaz. Érdemes beszerezni műanyag vagy szilikon jégkrémformát, de kisebb joghurtos vagy pudingos műanyag pohár is tökéletesen megfelel, egy-egy műanyag kanálkát beleszúrva készítéskor – így még fapálcikára sem lesz szükség.

Akit zavarnak a magocskák, nyugodtan szűrje át sűrű szitán vagy szűrön az epervelőt!

Cookta - 2016.05.09.
@Epres @jégkrémek egészségesen és még egészségesebben

Forrás:
iStock

Epres jégkrém (vegán)

Hozzávalók:

  • 25 dkg eper
  • 3 evőkanál méz
  • 0,5 dl víz
  • fél citrom leve és reszelt héja

Elkészítés: Az epret megmossuk, kicsumázzuk, majd összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a mézet, a vizet, a reszelt citromhéjat és a citrom levét, elkeverjük, majd a formákba öntjük. A fagyasztóba tesszük – kb. 2 óra múlva – mérettől függően – fogyasztható.

Epres-joghurtos jégkrém

Hozzávalók:

  • 20 dkg eper
  • 2 dl görög joghurt
  • 4 evőkanál méz
  • 1 teáskanál vanília-kivonat

Elkészítés: Az epret megmossuk, kicsumázzuk, majd turmixba tesszük a joghurttal, a mézzel és a vanília-kivonattal, krémesre pürésítjük. A formákba töltjük, majd a fagyasztóba tesszük – kb. 3 óra múlva már fogyasztható.

Forrás:
iStock

Készítsük el saját magunk kedvenc jeges édességeinket! A könyvben lévő receptötletek segítségével garantáltan sikerül. Tudjuk, mi kerül bele, és egyáltalán nem bonyolult!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.