Írd be, mit keresel:

3 olaj, ami több mint egészséges

A hidegen sajtolt növényi olajak igazi folyékony csodák, már az ókorban is nagy hírük volt, nagy értékként tartották számon. Nem is meglepő, hiszen az olajok sok mindenre jelentenek gyógyírt, ha tudjuk, mikor melyiket használjuk. Ebben segítünk most.

Tökmagolaj

Mint a legtöbb olaj, a tökmagolaj is remek hatóanyagokkal bír, különlegessége, hogy – a legtöbb olajjal szemben – nagyon karakteres, meghatározó az íze. Nagyon finom salátára öntve, krémlevesbe csepegtetve tálaláskor, de vékonyan kenyérre kenve a vajat is helyettesítheti.

A Delta 7 hatóanyag jelenléte miatt ez az olaj javítja az agyi keringést, lassítja az érelmeszesedést, és fontos szerepet játszik a férfiak prosztataproblémáinak javításában, megelőzésében, illetve a simaizmokra való pozitív hatása miatt a nőknek is ajánlják kúraszerűen alkalmazni egy alapos felfázás után.

Cookta - 2016.05.11.
3 olaj, ami több mint egészséges

Forrás:
iStock

Az E- és F-vitamin miatt a kismamáknak is javasolt beiktatniuk az étrendjükbe a terhességük korai szakaszában gyulladáscsökkentő hatása miatt, illetve a baba idegrendszerét is erősítik ezek a vitaminok, ami fontos a fejlődő magzatnak.

A mandulaolaj és a szőlőmagolaj különleges tulajdonságairól itt olvashattok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.