Ha szívesen részt vennétek a „Keressük a legjobb csokis receptet” versenyünkön, akkor most segítünk abban, hogy ne csak a beküldött receptekkel nyűgözzétek le a zsűrit, hanem a róla elkészített képpel is arathassatok! Ha pedig egyszerűen csak szívesen elsajátítanátok egy-két trükköt az ételfotózással kapcsolatban, nektek is hasznos lehet az alábbi cikk!

Mitől lesz jó egy ételfotó?

Hogy egy ételfotó esztétikus legyen, rengeteg kritériumnak kell megfelelnie. Nem kell túlgondolni, nem olyan bonyolult feladat, mint aminek elsőre tűnik. De az alábbi szempontokat mindenképp érdemes figyelembe venni, amikor fotóztok, így jóval könnyebb dolgotok lesz, ha legközelebb a kezetekbe veszitek a fényképezőt vagy a telefonotokat.

Az első és legfontosabb, hogy a kép mindig legyen éles! Lehetnek az étel körül elmosódott részek – ez sokszor jót is tesz a képnek, de az ételen – ha csak egy részén is – mindig legyen rajta az élesség.