Írd be, mit keresel:

A legegyszerűbb mód, hogy tisztán tartsuk a fokhagymanyomót

Nektek is sokszor meggyűlik a bajotok a fokhagymapréssel? Mi általában egy kés hegyével piszkálgatjuk ki a beleszorult darabkákat, majd leöblítjük, újra piszkálgatjuk, míg teljesen tiszta nem lesz. Pedig van ennél egy egyszerűbb módszer – mi is csak az utóbbi időben jöttünk ám rá: használjunk fogkefét és egy kevés olajat a kipucolásához!

Cookta - 2016.05.13.
A legegyszerűbb mód, hogy tisztán tartsuk a fokhagymanyomót

Forrás:
flickr – Mike

Amire szükségünk lesz:

  • étolaj flakonban
  • fogkefe
  • fogpiszkáló
  • meleg víz

A fokhagymanyomót fújjuk be olajjal használat előtt, így kevésbé tapadnak majd rá a darabkák.

Dobjunk bele egy-két gerezd hagymát, és nyomjuk szét. Ha megvagyunk a művelettel, fogkefével dörzsöljük át a prést kívül-belül, majd az apró lyukakba nyúljunk bele a fogpiszkálóval, végül öblítsük el meleg vízzel.

Hát nem pofonegyszerű?

(Fotó: flickr – Olga Filonenko)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.