Írd be, mit keresel:

Gumicukor-készítés otthon, egyszerűen

Habár mi az egészséges ételeket részesítjük előnyben, azért néha el tudunk csábulni egy-egy színes gumicukor láttán. Persze pár darabnál többet ilyenkor sem fogyasztunk belőle, na nem feltétlenül az óriási cukortartalma miatt, hanem mert nem nagyon lehet belőle többet megenni. Hacsak nem függő vagy gyerek valaki, hiszen ők bármire képesek...

A napokban viszont belebotlottunk egy három összetevős gumicukor receptbe, amit feltétlenül meg szerettünk volna osztani veletek, hátha ti is elcsábulnátok egy kis zselés mackóra, és ha már ennénk pár szem gumicukrot, együk belőle az egy fokkal egészségesebb verziót.

Az elkészítése nagyon egyszerű, a gyerekek pedig hihetetlenül élvezik majd, ha kivehetik a részüket a munkából.

Cookta - 2016.05.21.
Gumicukor-készítés otthon, egyszerűen

Amire szükségünk lesz:

  • Tál (annyi, ahány színű, illetve ízesítésű cukrot szeretnénk készíteni)
  • Bonbonforma vagy jégkockatartó
  • Étolaj
  • Ízesített vagy sima zselatinpor, amit szörpökkel vagy gyümölcslevekkel ízesíthetünk

Olajozzuk ki a formát.

A tálba vagy tálakba öntsünk 7 gramm zselatinport, majd 85 gramm ízesített zselatinport és 0,75 csésze vizet, majd keverjük őket össze.

Hagyjuk állni 10 percig, ezután 30 másodpercre tegyük be a mikróba, majd öntögessük formákba, és tegyük 20 percre hűtőszekrénybe.

(Fotó: flickr – David O’Hare)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.