Írd be, mit keresel:

Két fűszeres forró csoki – felnőtt változatban

A forró csoki desszertnek is tökéletes, persze csak akkor, ha jó minőségű alapanyagokból készítjük, igazi csokival. Aki szereti az izgalmas ízeket, próbálja ki csilis-gyömbéres és gesztenyés-rumos változatban!

Percek alatt elkészül a forró csoki, és nemcsak télen, hanem bármikor tökéletes, például esti desszertnek, barátnős beszélgetésekhez. Ez most két felnőtt változat, aminek lehetetlen ellenállni!

Cookta - 2016.05.23.
Két fűszeres forró csoki – felnőtt változatban

Csilis-gyömbéres forró csoki

Hozzávalók:

  • 8 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg 60-70%-os étcsoki
  • fél mokkáskanál csilipor
  • fél mokkáskanál gyömbérpor

A díszítéshez:

  • tejszínhab

Elkészítés: A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük a fűszereket, s ha teljesen sima, kevergetés mellett apránként hozzákeverjük a forró tejet és tejszínt.

Poharakba vagy bögrékbe öntjük, és tejszínhabbal díszítjük!

Forrás:
Putóczki Gáborné

Gesztenyés-rumos forró csoki

Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsoki
  • 8 dl tej
  • 20 dkg gesztenyemassza
  • fél dl rum

A díszítéshez:

  • tejszínhab

Forrás:
Putóczki Gáborné

Elkészítés: A tejet a csokival összemelegítjük, belemorzsoljuk a gesztenyemasszát, kevergetve forráspontig hevítjük, de nem főzzük! A tűzről levéve hozzáadjuk a rumot.

Hőálló üvegpoharakba töltjük, tejszínhabbal díszítjük, és azonnal kínáljuk!

A receptet és a fotót Putóczki Gáborné küldte. Köszönjük!

Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.