Írd be, mit keresel:

A @tökéletes @gyümölcssaláta titka

A változatos színű gyümölcsök mellett fontos hangsúlyt fektetni a különböző textúrákra is, így lesznek igazán izgalmasak és ízletesek a saláták. Míg vannak a krémes állagú gyümölcsök, mint például a banán, lédúsak, mint a barack, úgy léteznek roppanósak is, mint például a cseresznye. Kombináljuk őket minél változatosabban!

8 tipp, hogy tökéletes legyen a salátánk:

  • Távolítsunk el mindent a gyümölcsökről, ami csökkentheti evés közben az élvezeti értékét. Szabaduljunk meg a magoktól, száraktól és héjaktól.

  • Válasszunk egy méretet: mindegy, hogy milyen gyümölcsökről beszélünk, vágjuk őket azonos méretűre, ez nemcsak esztétikailag lényeges, hanem jóval könnyebb is lesz elfogyasztani a salátát.

  • Arányok: mindenből jusson ugyanannyi a tálba. Ez főleg akkor fontos, ha vendégeknek szolgáljuk fel, senki ne érezze úgy, hogy kispóroltunk valami a tányérjából.

  • Használjunk citrusokat: citrom, lime vagy narancs? Mindegy, melyiket választjuk, csak használjuk fel a levét és reszelt héját is egyaránt, így nagyon ízletes lesz a saláta, emellett pedig ezekben a gyümölcsökben található savak meg is akadályozzák, hogy a többi gyümölcs idő előtt megbarnuljon.

Cookta - 2016.05.24.
A @tökéletes @gyümölcssaláta titka

Forrás:
flickr – James Sann
  • Friss fűszernövények: ne csak a díszítéshez használjuk ezeket a zöld leveleket, a menta például elképesztően jól illik a dinnyéhez, a citrusfélékhez és a bogyós gyümölcsökhöz is, ne spóroljunk velük.
  • Édesítsünk: ha fanyar gyümölcsökből készítjük a salátát, mindenképp használjunk hozzá valamilyen édesítőt. A cukor, a méz vagy a juharszirup egyaránt lágyítja az ízeket, és sokkal élvezetesebb lesz majd tőle a saláta.
  • Öntsük nyakon tejszínnel vagy joghurttal: ezek az öntetek főleg a bogyós gyümölcsökhöz passzolnak. Lekerekítik az ízeket, emellett krémesítik is a salátát, ne hagyjuk ki őket.
  • Szórjuk meg magokkal: ahogyan a sima salátáknak, úgy a gyümölcsösöknek is nagyon jót tesz egy kevés roppanós mag. Miután kiporcióztuk az adagokat, szórjuk meg őket pirított mandulával, mogyoróval vagy aprított pisztáciával.

(Fotó: flickr – Lindsey Turner)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.