Írd be, mit keresel:

Jamie Oliver megakadályozná, hogy a Coca-Cola és a McDonald’s támogassa az olimpiát

Anglia szeretett sztárséfje – aki nemrég nálunk nyitotta legújabb éttermét – most újra szembeszáll a gyors és egészségtelen ételeket kínáló brandekkel.

Régóta tudjuk róla, hogy folyamatosan kampányol az egészséges ételek mellett, és igyekszik megreformálni az iskolai étkeztetést is, de amire most készül, az talán még neki is óriási falat lesz.

Cookta - 2016.05.24.
Jamie Oliver megakadályozná, hogy a Coca-Cola és a McDonald’s támogassa az olimpiát

Forrás:
Flickr – Melissa Cuppett

Jamie a Daily Telegraphnak adott interjúban ezt nyilatkozta: „Ez talán a legvakmerőbb dolog, amit valaha megálmodtam. És nem tudom, mi lesz, amikor a végére járok mindennek.”

A Coca-Cola 1928 óta, míg a McDonald’s 1976 óta szponzorálja az olimpiai játékokat. Ennyi év távlatából nézve a dolgot egészen különös, hogy még senki nem kérdőjelezte meg ezeknek a márkáknak a szerepét a világ legnagyobb sporteseményén.

Az első törekvése, hogy megakadályozza az említett márkák részvételét a 2020-as Japánban tartott olimpián, már megtörtént. Felkeresett befektetőket, és jelenleg pénzt gyűjt, hogy csak olyan márkák szerepelhessenek az olimpián, amelyek megfelelnek az egészséges táplálkozási szabványoknak, illetve kritériumoknak – vagyis lenne létjogosultságuk a támogatásban –, és szívesen szponzorálnák is az eseményt!

(Fotó: flickr – Mike Mozart)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.