Írd be, mit keresel:

Adjunk egy pofont a fűszernövényeknek – mielőtt az italunkba dobnánk

Semmi sem frissít fel úgy egy nyári italt, mint egy szál bazsalikom vagy menta – na jó, meg talán egy nagy adag jég –, de van jó és rossz módja is annak, ahogy hozzáadjuk kedvenc fűszereinket egy jó kis frissítőhöz.

A fűszernövények közül a legkedveltebb talán a menta, főleg nyáron. Természetes aromáival bármilyen italt feldob – legyen az sima vagy szeszes. Jól illik szinte bármilyen gyümölcshöz, és nem utolsósorban szemet gyönyörködtetővé varázsolja a poharunkat.

Ahhoz, hogy maximalizáljuk a zöld levélkék ízét és illatát, bizony van egy fontos momentum, amit érdemes elsajátítanunk. Adjunk nekik pár pofont!

Ez nem vicc. Ha eddig beletépkedtük a leveleket a poharunkba, nem jól csináltuk. A pofon által a növény leveleiben található sejteket, illetve illóolajokat maximálisan felszabadíthatjuk.

Az angol nyelvű videóban megnézhetjük, hogyan is kell csinálni:


Add Fresh Herbs to Your Cocktails by Saveur
Cookta - 2016.05.25.
Adjunk egy pofont a fűszernövényeknek – mielőtt az italunkba dobnánk

Ha szívesen kipróbálnánk, a következőket kell tennünk:

Mindig csak tiszta, megmosott leveleket használjunk.

A különböző fűszernövényekhez különböző erőkifejtésre lesz szükségünk, de általánosságban elmondható, hogy a finomabb, lágyabb zöldekhez kisebb erőkifejtés kell, mint például az erősebb tartású rozmaringhoz.

Menta

A mentaágat és leveleket fogjuk meg az egyik kezünkkel, majd csapjuk párszor a másik tenyerünkbe, mint egy kis ecsetet vagy seprűt.

Bazsalikom

A bazsalikom levelét fektessük a tenyerünkbe, majd csapjunk rá néhányszor.

Rozmaring

A rozmaringgal hasonló a helyzet, mint a bazsalikommal, mindössze annyi a különbség, hogy jóval többet és jóval erősebben kell rácsapnunk, hogy kiszabadítsuk belőle az aromáját.

A fűszernövényeket főleg koktélokba vagy alkoholos italokba használják, de érdemes belőlük belecsempészni egy kancsó limonádéba, jeges teába, szörpbe vagy akár ásványvízbe is.

(Via: Saveur, fotó: flickr – daspunkt)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.