Írd be, mit keresel:

@Isteni @cseresznyés @pite kevert tésztával

A nyári gyümölcsök érésével egy időben megkezdődik a gyümölcsös sütemények, torták, piték sütése. Nekem szerencsém van, mert a gyümölcsöt csak le kell szedni a fáról, de a piacokon is beszerezhetjük az éppen aktuális, süteménybe valót.

A kevert tésztában az a jó, hogy robotgéppel pikk-pakk kikeverhetjük az alaptésztát, majd ízlés szerint cseresznyével, meggyel, ribizlivel vagy éppen sárgabarackkal megszórva már mehet is a sütőbe. Sütőtől függően pedig kb. 40-45 perc alatt el is készül a sütemény. Ezután csak türelmesen ki kell várni, hogy legalább langyosra hűljön, és már kínálhatjuk is.

Cookta - 2016.06.05.
@Isteni @cseresznyés @pite kevert tésztával

Forrás:
Kard Éva

Cseresznyés sütemény olajos kevert tésztával

Hozzávalók egy nagy tepsihez:

  • 35 dkg liszt
  • 5 db tojás (nagy)
  • 8 dkg porcukor
  • 2 dl étolaj
  • 1 dl tej
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg vaníliás pudingpor (főzős)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kg kimagozott cseresznye

Elkészítés: A cseresznyét magozzuk ki, majd alaposan csepegtessük le.

A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral. Először állandó keverés mellett apránként adagoljuk hozzá az étolajat, majd a tejet is, ekkor teljesen felhígul majd.

A tojások fehérjét kezdjük el robotgéppel habbá verni, majd amikor már kifehéredik, apránként kanalazzuk hozzá a kristálycukrot, és addig verjük, hogy jó kemény habot kapjunk.

A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral és a pudingporral, majd szitáljuk hozzá a tojásos-olajos-cukros keverékhez. Ezután robotgéppel szintén keverjük simára.

A felvert tojásfehérjehab 1/2 részét adjuk hozzá a masszához, majd bátran keverjük össze, hogy egy lágyabb masszát kapjunk (nem baj ha ez a hab összetörik, mert csak így lesz lágyabb a massza). Ezután a maradék habot fakanállal apránként, óvatosan keverjük hozzá a masszához – ekkor már nem jó, ha összetörik a hab.

Egy nagyobb tepsit (vagy olyan gáztepsit, aminek magasabb a pereme) béleljünk ki sütőpapírral, vagy kenjük ki olajjal, és szórjuk meg liszttel, majd öntsük bele a tésztát, és egyenletesen simítsuk el.

Ezután a kimagozott, lecsepegtetett cseresznyét egyenletesen szórjuk rá a tészta tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 perc alatt készre (tűpróbáig). Én légkeverésnél 160 fokon 40 percig sütöttem.

A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni.

Forrás:
Kard Éva

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a sütemény tetejét porcukorral, majd szeleteljük fel, és így kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.