A palacsinta általában gyerekek és felnőttek kedvence, semmilyen fajtáját nem kell nagyon tukmálni... Ráérős vasárnap reggelekre vagy sokgyerekes uzsonnára, szülinapi bulira azért érdemes egy kicsit izgalmassá, viccessé tenni. A díszítést akár a gyerekekre is rábízhatjuk!
Az eredetileg amerikai pufók pancake jóval kisebb és vastagabb, mint a mi hagyományos palacsinták. Kis sütőpor is kell a sűrű tésztába, de a recept rém egyszerű, a sütés pedig sokkal könnyebb, mint a nagy és vékony palacsinta esetében. Mutatunk 3 tálalási ötletet, utána pedig a tökéletes pancake tészta receptjét.
Pufók pancake
Hozzávalók:
Elkészítés: A hozzávalókat egy tálba kimérjük, kézi habverővel simára keverjük. Teflonserpenyőben 1 teáskanál vajat felhevítünk, és kisebb merőkanállal féltenyérnyi adagokat porciózunk. Amikor a tészta felszíne elkezd hólyagosodni, megfordítjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük. Azon melegében tálaljuk gyümölccsel, de akár lekvárral, mézzel, juharsziruppal, nutellával vagy pudinggal.