Írd be, mit keresel:

A legegyszerűbb brownie

Csupán néhány jó minőségű összetevőre – mint vajra és magas kakaótartalmú étcsokira – van szükség, az elkészítése sem bonyolult, egyszerűségében nagyszerű ez a mennyei, csokis édesség, és egyszerűen abbahagyhatatlan.

„Már többször is próbálkoztam brownie-val, így hosszas kísérletezés eredményeként született ez a recept, amit így nyugodt szívvel osztok meg bárkivel. :) Azért is jó alaprecept, mert tetszőlegesen variálható: dúsíthatjuk dióval, mogyoróval, friss gyümölcsökkel, krémsajttal, mogyoróvajjal, Nutellával, ami csak eszünkbe jut. :) Ez a recept a blogomon is megjelent.

Cookta - 2016.06.10.
A legegyszerűbb brownie

Forrás:
Csorba Viktória

Brownie

Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsoki
  • 10 dkg vaj
  • 12,5 dkg cukor
  • 1 nagy tojás
  • 5,5 dkg liszt
  • 1 evőkanál vaníliakivonat

Elkészítés: A csokit és a vajat vízgőz felett megolvasztjuk. A cukrot habosra keverjük a tojással, majd a csokis-vajas keverékhez adjuk. Ízesítjük a vaníliakivonattal, majd belekeverjük a lisztet. Egy 20×20 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.

Mikor kivesszük, még ragad, mintha kicsit nyers lenne. Pár óra alatt hűtsük ki, még a sütőből kivéve is sül egy picit. Miután kihűlt, szeletelhetjük. Jól illenek hozzá a friss gyümölcsök vagy a vaníliafagyi, de magában is isteni. 🙂

Forrás:
Csorba Viktória

A receptet és a fotót Csorba Viktória küldte. Köszönjük!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.