Írd be, mit keresel:

A legegyszerűbb csíkos-csokis pohárkrém

Csupán 5 alapanyag szükséges a csíkos-csokis krémes desszerthez, de csak azért, mert kétféle csokiból készül. Egyfélével is tökéletes: habos és ropogós rétegek váltják egymást – és negyed óra alatt készen van!

Cookta - 2016.06.19.
A legegyszerűbb csíkos-csokis pohárkrém

Ünnepinek is nevezhetnénk a csokoládés pohárkrémet, mert annyira mutatós. Igazi blöffölős desszert, hiszen percek alatt készen van. Gazdagíthatjuk szezonális gyümölcsökkel – eperrel, málnával, meggyel is mennyei –, ezeket egyszerűen csak a rétegek közé potyogtatjuk. A tetejét díszíthetjük reszelt csokival vagy tortadarával.

Réteges csokihabos-kekszes pohárkrém

Hozzávalók:

  • 15 dkg omlós csokis keksz
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg fehércsokoládé
  • 5 dl tejszín
  • 2 evőkanál porcukor

Elkészítés: Az omlós csokis kekszet (vagy maradék brownie-t, csokis piskótát) összemorzsoljuk.
A kétféle csokoládét külön-külön tálba tördeljük, majd vízgőz felett mindkettőt megolvasztjuk, a tűzről levesszük, picit hűlni hagyjuk. 
A tejszínt a porcukorral felverjük, 1/4 részét kivesszük, majd a maradék felét az olvasztott étcsokihoz, a másik felét az olvasztott fehércsokihoz adjuk, összeforgatjuk, összekeverjük.
Poharakba, kelyhekbe rétegezzük a kekszmorzsát és a kétféle csokikrémet, a tetejét díszítjük a tejszínhabbal. Egy kicsit hűtőbe tesszük, hogy lehűljenek és az ízek is összeérjenek.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.