Írd be, mit keresel:

Mókás dinnyés jégkrém

A jégkrém mindig nagy boldogság, de biztos mosolyra és elismerő fejbiccentésekre számíthatunk, ha ezzel a mutatós és mókás dinnyés hűsítővel lepjük meg vendégeinket egy kerti partin.

Cookta - 2016.06.22.
Mókás dinnyés jégkrém

Nagyon egyszerű, csupa gyümölcs, a kókusztejszínnek köszönhetően vegán jeges desszert ez a görögdinnyés jégkrém. Kivi, kókusztejszín és dinnye az alapja, egy pici csoki kerül a magok szerepébe, és ha a cukrot kiváltjuk nyírfacukorral vagy xilittel, egészséges nyári hűsítőt készíthetünk.

Egyetlen kihívás, hogy türelmesnek kell lennünk, amíg a rétegek megdermednek, de a készítési fázisok igazán egyszerűek, és közben bármi mással foglalatoskodhatunk. Az eredmény pedig bőségesen kárpótol!

Dinnyés jégkrém

Hozzávalók 10-12 jégkrémhez:

  • 2 nagy szelet görögdinnye
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1,5 dl kókusztejszín
  • 3-4 kivi
  • 1-2 evőkanál csokicsipsz

Elkészítés: A görögdinnyét kimagozzuk, felkockázzuk, 3 evőkanál cukorral, valamint a citrom kifacsart levével együtt összeturmixoljuk. A tetejéről lekanalazzuk a habot, majd egyenletesen elosztjuk a jégkrémformákba úgy, hogy kb. 2/3 részig legyenek tele. Mindegyikbe néhány szem csokicsipszet szórunk (mag gyanánt), majd berakjuk a fagyasztóba 1,5-2 órára.

A kókusztejszínhez 1 evőkanál cukrot keverünk, majd a mélyhűtőből kivett dinnyés fagyikra kanalazunk belőle egyenletesen, és visszatesszük 30 percre a fagyasztóba.

A kiviket meghámozzuk, felkockázzuk, 1 evőkanál cukrot adunk hozzá, és mixerrel pépesítjük. Átszűrjük a magok miatt, majd a kókuszos rétegre kanalazzuk, beleszúrjuk a jégkrémforma pálcikáit vagy fapálcát, és visszatoljuk a fagyasztóba fogyasztásig, de legalább 1 órára.

Minden, ami fagyi >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.