Mi folyton bajban vagyunk, ha spagettifőzésről van szó. Általában vagy keveset, vagy pedig túl sokat sikerül kifőznünk belőle. 
 

Erre persze vannak külön mérőszerszámok is, amelyek megmutatják, hogy mennyi az annyi. Sőt állítólag ha a mutató- és a hüvelykujjunkból gyűrűt alkotunk, majd közrefogunk ebben a gyűrűben egy adag spagettit, akkor megkapjuk az egy személynek elegendő tészta mennyiségét. Habár ez egy kissé soknak tűnik egy adagba – még akkor is, ha szinte lehetetlen abbahagyni a spagettievést.

Van egy szerszám, ami sokunk konyhájában megtalálható, és tökéletesen alkalmas a tészta kiporciózására, ez pedig a spagettiszervírozó kanál.

Spagetti szervírozó
Spagettiszervírozó
Forrás:
popsugar

Fogalmunk sincs, eddig hogy nem jutott eszünkbe: a kis lyuk a kanál közepén – nagy valószínűséggel – nemcsak arra szolgál, hogy le tudjon folyni a víz a tésztáról, hanem arra is, hogy a segedelmével kiszámoljuk a fejadagokat. Persze nem teljesen egyértelmű, hogy ez direkt lett-e így kifejlesztve, vagy valaki egyszer csak a homlokához csapott, és kitalálta, hogy ez bizony tökéletesen ellátja majd az adagoló szerepét – mindenesetre mi örülünk, hogy erre fény derült. 

(Via: popsugar)