Számtalan filmet, illetve mókás pillanatot, és még több kiváló receptet köszönhetünk a tegnap elhunyt Bud Spencernek – és persze társának: Terence Hillnek. 

Az olasz származású színész nevéről a hagymás bab jut elsőre eszünkbe, mi most mégis egy tésztaételt mutatnák be nektek, egyrészt mert ez az étel is Nápolyból származik – csakúgy, mint Bud –, és mert ez a recept is spagetti, csakúgy, mint az a számtalan spagettiwestern, amelyekben szerepelt. 

Jöjjön tehát az említett csodás nyári paradicsomos fogás a Bűnvadászokból!   
 

Spagetti alla Napoletana

Spaghetti Napoletana
Spagetti Napoletana
Forrás:
flickr - Mikko Kuhna

Amire szükség lesz:

  • 50 dkg spagetti
  • 1 kg paradicsom
  • paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • bors
  • cukor
  • parmezán
  • 1 csokor bazsalikom

Elkészítése:

  1. Aprítsuk fel a fokhagymát és a bazsalikomot.
  2. Tegyünk fel egy lábos vizet forrni, vágjunk X-et a paradicsomokba, dobjuk őket a vízbe, hagyjuk benne pár percig, majd emeljük ki, ha kihűltek, pucoljuk meg őket – a vizet hagyjuk tovább forrni.
  3. A forrásban lévő vízbe dobjuk bele a tésztát.
  4. Vágjuk ki a paradicsomok szárát, és szedjük ki belőle a magokat, majd aprítsuk fel.
  5. Olívaolajon pirítsuk meg a hagymát és fokhagymát, adjuk hozzá a paradicsompürét, majd a felkockázott paradicsomot. 
  6. Kis lángon főzzük 15 percig a mártást, amíg krémes szószt nem kapunk. 
  7. Adjunk hozzá sót, borsot és egy kevés cukrot.
  8. Ha a tészta már al dente, szűrjük le.
  9. Tálaljuk az ételt négy személyre, öntsük nyakon a szósszal, reszeljünk rá parmezánt, végül szórjuk meg a bazsalikommal – ahogy Rizzo, alias Bud Spencer szerette.

Vegyük az ölünkbe a tányérunkat, és indítsuk el a Bűnvadászokat, hogy méltóképp búcsúzhassunk a Bulldózertől: Bud Spencertől.