A tésztaételekben az a jó, hogy hamar elkészülnek, nagyon jól variálhatóak, és mindenki megtalálja közülük a kedvére valót. Ha pedig az alábbi 10 trükköt is elsajátítjuk, akkor lesz csak a tészta igazán a kedvenc fogásunk.

Tészta porciózás
Tészta porciózás
Forrás:
popsugar

Mérjünk ki egy személyre spagettit egy spagettiszervírozó kanál segítségével. 

Fakanál
Fakanál
Forrás:
popsugar

Tegyünk egy fakanalat a lábasra, miközben főzzük a tésztát, így nem fog kifutni a víz.

Vörösbor
Vörösbor
Forrás:
popsugar

Főzzük a tésztát vörösborban, elképesztően jóízű és meseszép színű lesz a végeredmény.

Tészta és zöldségek
Tészta és zöldségek
Forrás:
popsugar

Főzzük együtt a tésztát zöldségekkel, például brokkolival, karfiollal, kelbimbóval... 

Főzővíz
Főzővíz
Forrás:
popsugar

Mentsük meg a tészta főzővizét! Ez kulcsfontosságú a jóízű és bársonyos tésztaszószokhoz

Házitészta
Házitészta
Forrás:
popsugar

Készítsünk házi tésztát, teljesen más, elképesztően finom, szinte összehasonlíthatatlan száraz társaival. Sőt, hamarabb is megfő. 

Egyedényes tészta
Egyedényes tészta
Forrás:
popsugar

Készítsünk egyedényes tésztát, amikor a tészta, a hús, a mártás mind-mind együtt fő meg.

Serpenyős lasagna
Serpenyős lasagne
Forrás:
popsugar

Főzzük a lasagnét egy serpenyőben, nem pedig a sütőben.

Instant tészta
Instant tészta
Forrás:
popsugar

Használjuk a zacskós, instant kínai tésztát úgy, hogy csak a tésztát vesszük ki belőle, és a saját fűszereinkkel készítjük el. Jöhet egy kis olívaolaj, parmezán, só és bors. 

Wonton ravioli
Wonton ravioli
Forrás:
popsugar

Töltsük meg a wontonlapokat finom töltelékkel, és már kész is a házi ravioli. 


(Via: popsugar)