Írd be, mit keresel:

Frissít, fogyaszt, felpörget – ez a gyömbérlimonádé

A limonádé az egyik legjobb hűsítő és folyadékpótló nagy melegben, érdemes még egy kicsit csavarni rajta, hogy ne csak finom italt, de egészséges, frissítő, méregtelenítő, fogyasztó hatású italt kortyolhassunk a kánikulában.

Cookta - 2016.07.02.
Frissít, fogyaszt, felpörget – ez a gyömbérlimonádé

És ez mind igaz! A gyömbér és a citrom is rengeteg jó hatással bír a szervezetben, ráadásul nagyon finom párost is alkotnak, amit télen forrón, nyáron hidegen érdemes minél gyakrabban fogyasztanunk. Pofonegyszerű, ráadásul a gyömbér ma már szinte minden nagyobb élelmiszerboltban kapható.

A gyömbérről érdemes tudni, hogy serkenti az emésztést, méregtelenít és fertőtlenít, rendszeres fogyasztásával megszűnik a puffadás, így valóban felpörgeti nemcsak az anyagcserét, de a szervezet aktivitását is, energikusabbá téve minket. Emellett afrodiziákumként már a rómaiak is számon tartották, akik nem vízbe, hanem borba tették, hogy vágyfokozó hatását kinyerjék.

A citromról régóta tudjuk, hogy jelentős szerepe van a fogyásban, citromsav-tartalmának köszönhetően a méreganyagok könnyebben kiürülnek a szervezetből, a benne lévő sok C-vitamin pedig serkenti az anyagcserét és a zsírbontást.

Forrás:
iStock

A hűsítő és egészséges italhoz adhatunk még karikázott narancsot vagy narancslevet is, így akár a mézet el is hagyhatjuk, de kerti partin alkoholos változatban is sikere lesz egy kis vodkával megbolondítva.

Gyömbérlimonádé

Hozzávalók:

  • 1 citrom
  • diónyi gyömbér
  • 2 evőkanál méz
  • 2 liter víz
  • mentalevél ízlés szerint

Elkészítés: A citromot félbevágjuk, két karikányit levágunk belőle, egy kancsóba tesszük, hozzáadjuk a citrom kifacsart levét, az apróra vágott, megtisztított gyömbért, a mézet, felöntjük 2 liter vízzel, elkeverjük, és 1 órára hűtőbe tesszük, hogy a gyömbér ízei kiázhassanak, és az ital lehűljön. Tálalalás előtt mentalevelet adhatunk hozzá.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.