Írd be, mit keresel:

Az olasz konyha legjava – receptekkel

Az olasz konyha igazi gasztronagyhatalommá vált az elmúlt időkben. A világ legkedveltebb étele a pizza és a pasta, hogy a tiramisuról már ne is beszéljünk. Összegyűjtöttük a kedvenceinket.

Cookta - 2016.07.04.
Az olasz konyha legjava – receptekkel

Az olasz receptek népszerűsége minden bizonnyal egyszerűségükben, nemességükben rejlik, abban, ahogy az olaszok az ételhez és az étkezéshez viszonyulnak: megadják a módját, szeretnek enni, lelkesen beszélnek a különféle fogásokról. Tisztelik és tartják a hagyományokat, igaz, annyi féle és fajta fogásuk van, hogy szinte lehetetlen betelni velük. Tény az is, hogy remek alapanyagaik vannak, az olívaolajtól a napérlelte paradicsomig, a sokféle haltól a rengeteg jó sajtig, sonkáig – de ebbe tudásukat, munkájukat is a nagy tisztelet és hagyományőrzés mellett beleteszik.

Jöjjenek a kedvencek!

Minestrone leves >>

Forrás:
iStock

Olasz paradicsomleves >>

Forrás:
Mikes Márk

Spárga pármai sonkával >>

Forrás:
iStock

Arancini, a sült rizsgolyó >>

Forrás:
iStock

Rizottó gombásan, pestóval >>

Forrás:
Hámori Zsófia

Töltött padlizsán >>

Forrás:
Cookta.hu

Olasz tepsis csirke >>

Forrás:
iStock

Tökéletes házi pizza >>

Forrás:
Hámori Zsófia

Tonhalas penne >>

Forrás:
Kard Éva

Spenótos-ricottás lasagne >>

Forrás:
Hámori Zsófia

Spagetti carbonara >>

Forrás:
Hámori Zsófia

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.