Ha babapiskótából lehet készíteni tiramisut, kekszből miért is ne lehetne varázsolni egy jó kis desszertcsodát? Némi krém, illetve tejszín, egy-két gyümölcs, jó sok keksz és egy cseppnyi alkohol – ez persze nem kötelező. Ha ezeket az elemeket rétegeztük, már mehet is a hűtőbe! Nyári időben a legjobb, ami a keksszel és persze velünk történhet. 

De a legszuperebb az egészben, hogy nem kell sütni, nagyon könnyű elkészíteni, és istenien néz ki – pont úgy, mintha most hoztuk volna a kedvenc cukrászatunkból: ez a kókuszos-áfonyás icebox cake – más néven fagyasztott torta.

Kókuszos- áfonyás icebox torta
Kókuszos-áfonyás icebox torta
Forrás:
http://www.cookta.hu/hir/20160519-tiramisu-torta-gazdagon-unnepi-alkalomra


Az eredeti icebox torta ostyából készül, ez a változat annyiban különbözik tőle, hogy – mint már említettük – kekszből készül. A rétegek magukba szívják a krémből, illetve gyümölcsből a nedvességet, így szeletelhető „tömbbé” állnak össze. 

Kókuszos- áfonyás icebox torta
Kókuszos-áfonyás icebox torta
Forrás:
selfproclaimedfoodie


Elkészítése csupán annyiból áll, hogy elkészítünk egy krémet, ehhez verjünk habbá tejszínt, adjunk hozzá – ízlés szerint – kókuszkrémet, kókuszrumot, illetve porcukrot, de bármilyen más ízesítéssel is megfelel. Amihez épp kedvünk van, vagy ami a kamránkban található. A krémet pedig rétegezzük keksszel és gyümölcsökkel. 

Kókuszos- áfonyás icebox torta
Kókuszos-áfonyás icebox torta
Forrás:
selfproclaimedfoodie


Tegyük hűtőbe: 3-4 órán belül már eléggé összeérnek az ízek, de még nem lesz tökéletesen szeletelhető a torta. Minél többet áll, annál jobb állagot kapunk, ezért mi azt tanácsoljuk, hogy hagyjuk egész éjszakán át a hűtőszekrényben, másnapra már tökéletes lesz.

(Via: self proclaimed foodie)