Írd be, mit keresel:

Sütés nélküli torta kekszből? Nem lehetetlen!

Ha babapiskótából lehet készíteni tiramisut, kekszből miért is ne lehetne varázsolni egy jó kis desszertcsodát? Némi krém, illetve tejszín, egy-két gyümölcs, jó sok keksz és egy cseppnyi alkohol – ez persze nem kötelező. Ha ezeket az elemeket rétegeztük, már mehet is a hűtőbe! Nyári időben a legjobb, ami a keksszel és persze velünk történhet. 

Cookta - 2016.07.08.
Sütés nélküli torta kekszből? Nem lehetetlen!

De a legszuperebb az egészben, hogy nem kell sütni, nagyon könnyű elkészíteni, és istenien néz ki – pont úgy, mintha most hoztuk volna a kedvenc cukrászatunkból: ez a kókuszos-áfonyás icebox cake – más néven fagyasztott torta.

Kókuszos- áfonyás icebox torta

Kókuszos-áfonyás icebox torta
Forrás:
https://www.cookta.hu/hir/20160519-tiramisu-torta-gazdagon-unnepi-alkalomra

Az eredeti icebox torta ostyából készül, ez a változat annyiban különbözik tőle, hogy – mint már említettük – kekszből készül. A rétegek magukba szívják a krémből, illetve gyümölcsből a nedvességet, így szeletelhető „tömbbé” állnak össze. 

Kókuszos- áfonyás icebox torta

Kókuszos-áfonyás icebox torta
Forrás:
selfproclaimedfoodie

Elkészítése csupán annyiból áll, hogy elkészítünk egy krémet, ehhez verjünk habbá tejszínt, adjunk hozzá – ízlés szerint – kókuszkrémet, kókuszrumot, illetve porcukrot, de bármilyen más ízesítéssel is megfelel. Amihez épp kedvünk van, vagy ami a kamránkban található. A krémet pedig rétegezzük keksszel és gyümölcsökkel. 

Kókuszos- áfonyás icebox torta

Kókuszos-áfonyás icebox torta
Forrás:
selfproclaimedfoodie

Tegyük hűtőbe: 3-4 órán belül már eléggé összeérnek az ízek, de még nem lesz tökéletesen szeletelhető a torta. Minél többet áll, annál jobb állagot kapunk, ezért mi azt tanácsoljuk, hogy hagyjuk egész éjszakán át a hűtőszekrényben, másnapra már tökéletes lesz.

(Via: self proclaimed foodie)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.