Írd be, mit keresel:

Hűsítő nyári saláta mindössze három hozzávalóból

A nyár nem a nehéz ételek évszaka, ráadásul ilyenkor keveseknek van kedve a konyhában sürögve tölteni az időt. Rengeteg gyümölcsnek van ilyenkor szezonja, amit érdemes mindenképp kihasználni. Ennek apropóján mutatunk most egy igazán különleges és könnyed nyári salátát, ami hűsítően hat a forró napokon, és amelynek alapja a nyár egyik legkedveltebb gyümölcse, a görögdinnye!

Cookta - 2016.07.11.
Hűsítő nyári saláta mindössze három hozzávalóból

A görögdinnye igazi szupergyümölcs: annak ellenére, hogy nagyrészt vízből áll, tele van jótékony vitaminokkal, alacsony a kalóriatartalma, mégis eltelít, és hidratálja a szervezetünket a nagy melegben.

Forrás:
iStock

Feta sajtos, mentás görögdinnye-saláta

Hozzávalók:

  • görögdinnye
  • feta sajt
  • mentalevél

Elkészítés:

A görögdinnyét ízlés szerint apróra kockázzuk és kimagozzuk. A mentaleveleket apróra vágjuk, majd az egészet egy tálba öntjük. A tetejét megszórjuk egy kis feta sajttal, hűtőbe tesszük egy kis időre, és már tálalható is! Ha szeretnénk még jobban feldobni a salátát, nyugodtan rakhatunk még mellé felszeletelt uborkát, olívabogyót vagy esetleg rukkolát.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.