Írd be, mit keresel:

Zabpelyhes tortilla melegszendvicsként, paprikás hangulatban

A tortillából készült melegszendvics – a quesadilla – a mexikói konyha egyik remek darabja, amit rengeteg módon tölthetünk, készíthetünk. Most egy gluténmentes változat következik sok sajttal és színes zöldségekkel.

Cookta - 2016.07.12.
Zabpelyhes tortilla melegszendvicsként, paprikás hangulatban

Ha kész tortillalappal dolgozunk, akkor a világ egyik leggyorsabb étele a reszelt sajttal, apróra vágott sonkával, kis kukoricával vagy babbal megszórt és összehajtott tortilla, amit serpenyőben pár perc alatt megpirít az ember. Létezik kukoricalisztből készülő tortillalap is, de házilag egy kis zabpehellyel is süthetünk „majdnem” tortillát.

Persze csak formájában hasonlít a mexikói lapos kenyérre, valójában inkább zabpalacsinta, amit nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthetünk.

A töltelék ízlésünk és a hűtőnk kínálata szerint változtatható, variálható – de ezzel a színes spenótos, piros-zöld paprikás, soksajtos változattal is biztos lesz a siker.

Forrás:
Putóczki Gáborné

Zabpelyhes tortilla melegszendvics

A tortillához:

  • 4 db tojás
  • 8 evőkanál zabpehely

A töltelékhez:

  • 1 db piros húsú kaliforniai paprika
  • 1 db zöld húsú kaliforniai paprika
  • 1 db hegyes erős zöldpaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 maréknyi spenótlevél
  • 20 dkg trappista sajt reszelve
  • A sütéshez: 
  • kókuszzsír

Elkészítés: Először elkészítjük a tésztát: 2 db tojást villával felhabosítunk egy csipet sóval, majd belekeverünk 4 evőkanál zabpelyhet. Kókuszzsírral kent serpenyőbe öntjük, ugyanúgy sütjük, mint a palacsintát, először az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. A maradék tojásból és zabpehelyből még egy „tortillát” sütünk. Félretesszük. 

A paprikákat megmossuk és csíkokra szeljük, a megtisztított hagymát kockára vágjuk, a spenótot megmossuk és a vastagabb szárrészeit eltávolítjuk. Egy wokserpenyőben kevés kókuszzsírt hevítünk, és ezen kissé megpirítjuk a zöldségeket (nagy lángon), a zöldségeknek roppanósnak kell maradnia!

A tortillasütéshez használt serpenyőt visszatesszük a tűzre, és alulra egy lap tortillát teszünk, erre jön a reszelt sajt fele, majd a párolt-sült zöldségek, a sajt másik fele, végül a második tortilla. Annyi ideig melegítjük, hogy a sajt megolvadjon, és összeragassza a szendvicsünket.

A receptet és a fotót Putóczki Gáborné küldte. Köszönjük!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.