Írd be, mit keresel:

Rozé kacsamell grillen sütve, szendvicsbe álmodva

Bevallom, az egyik kedvenc grillételem a roast beef szendvics, melyet roston sült fokhagymakrémmel és sült savanyított paprikával szoktam fogyasztani, grillen pirított ciabattával. Jó marhahús vásárlásához szerencse is kell – vagy egy megbízható hentes –, így nyugodtan helyettesíthetjük bőrös kacsamellel, nem fogunk csalódni.

Cookta - 2016.07.15.
Rozé kacsamell grillen sütve, szendvicsbe álmodva

Az egyik legnagyszerűbb grillhús a kacsamell. Hamar elkészül, és az íze az enyhén füstös, ropogós bőr miatt egészen elképesztő. 12-15 perc alatt elkészül, attól függően, hogy rózsaszínen – amúgy rozé módra – szeretjük, vagy egy picit jobban átsütve. Egy dolgot javasolnék viszont: teljesen ne süssétek át, inkább médiumra készítsétek. Én úgy szeretem, ha a kellős közepe enyhén rózsaszín marad, de nem csöpög belőle a húsnedv. A grillezéssel kapcsolatos személyes tapasztalataimról itt olvashattok >>

A rozé kacsamell

Sütésének titka, hogy közepes hőfokon a bőrével lefele kezdjük, hogy minél több zsír kisüljön belőle, közben pedig kellemes, ropogós legyen a végeredmény. 8-10 perc alatt érjük el ezt az állapotot, a másik felét pedig 2-3 percig sütjük, és langyos helyen pihentetjük a húst tálalásig.

Forrás:
Mikes Márk

Forrás:
Mikes Márk

A kísérők

A fokhagymát gumóstól, egészben, a kápiapaprikával együtt grillrácsra tesszük, és feketedésig sütjük. Miután megsültek, 10 percre jól zárható dobozba tesszük, így a héjuk fellazul a gőzben, és könnyen eltávolítható.

Forrás:
Mikes Márk

Savanyított kápiapaprika

Hozzávalók:

  • 3 szem szegfűszeg
  • 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
  • 0,5 dl balzsamecet
  • 1 dl víz 
  • 1 teáskanál méz
  • 5-6 szem egész bors

Elkészítés: Az összetevőket felforraljuk, majd leszűrjük. Ebbe a páclébe tesszük a héjától megszabadított, kimagozott és csíkokra vágott sült paprikát.

Forrás:
Mikes Márk

Sült fokhagymakrém

Hozzávalók:

  • 5-6 gerezd sült fokhagyma
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 tojás sárgája
  • bors
  • 1 dl étolaj

Elkészítés: A sült fokhagymagerezdeket villával szétnyomkodjuk, majd a tojás sárgáját és a mustárt belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és folyamatos keverés mellett szépen óvatosan hozzáadagoljuk az étolajat. Ha sima állagot szeretnénk, akkor botmixerrel rásegíthetünk.

Forrás:
iStock

Forrás:
Mikes Márk

Forrás:
Mikes Márk

A kenyér és az összeállítás

A ciabattát lapjában félbevágjuk, vékonyan megkenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és grillen megpirítjuk. A megpirított ciabattára kenjük a fokhagymakrémet. A megsült kacsamellet egészen vékony szeletekre vágjuk, és elrendezzük a ciabattán. A savanyított kápiapaprikát csíkokra vágjuk, és a kacsamellre halmozzuk.

A tetejére én parmezánt és rukkolát tettem, valamint pár csepp fokhagymakrémet, hogy teljes legyen az élvezet.

Forrás:
Mikes Márk

Jó étvágyat!

Játék! Értékes bőségcsomagok várják gazdáikat grillreceptekért cserébe! Oszd meg receptjeidet és nyerj Heinz grill csomagot és Aranykanál-díjat a Cookta.hu-val! >>

Forrás:
Cookta.hu

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.