A tésztaételek egyik legjobb tulajdonsága, hogy könnyedén elkészíthetők, és szinte bármivel remekül passzolnak. Ha nincs túl sok időnk a főzésre, de mégis ennénk valami kiadósat és finomat, akkor tökéletes választás lehet ez a recept!

A spenótot leginkább csak főzelékként fogyasztjuk, pedig frissen rengeteg finomság készíthető belőle, ráadásul tele van vassal – nem véletlenül volt Popeye-nek is a kedvence! Ha pedig igazán egészséges ebédre vágyunk, nyugodtan használjunk teljes kiőrlésű tésztát és házi készítésű aszalt paradicsomot hozzá. Ízlés szerint gazdagíthatjuk is más olyan zöldséggel, aminek nincs szüksége hosszas főzési időre – pl. vékony csíkokra vágott kaliforniai vagy kápiapaprikával.

Spenótos penne aszalt paradicsommal és pirított fenyőmaggal

Forrás:
iStock

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne tészta
  • 10 dkg aszalt paradicsom csíkokra vágva
  • 2 evőkanál pirított fenyőmag
  • 20 dkg friss spenót apróra vágva
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olivaolaj
  • 1 kávéskanálnyi csili
  • reszelt parmezán a tálaláshoz
  • só, bors
  • oregánó

Elkészítés:

Főzzük ki a tésztát a csomagoláson leírtak alapján, amíg al dente nem lesz.

Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a csilit és az apróra vágott vagy reszelt fokhagymát. Adjuk hozzá a spenótleveleket és az oregánót, sózzuk-borsozzuk, majd pedig a legvégén keverjük hozzá az aszalt paradicsomot és a pirított fenyőmagot.

Ha kissé összeesett, keverjük össze a tésztával, majd igény szerint ízesítsük. Tálaláskor szórjuk meg reszelt parmezánnal.

Forrás:
iStock