Írd be, mit keresel:

Krémes csokifagyi csokoládékehelyben – videóval

Ha valami igazán menő desszertet szeretnétek készíteni, akkor ajánlom ezt a mutatós és egyszerűen kivitelezhető, nagyon csokis receptet.

Cookta - 2016.07.31.
Krémes csokifagyi csokoládékehelyben – videóval

A csokifagyi már önmagában is a legtöbbek kedvence, házilag is könnyen elkészíthető, mindenféle adaléktól mentesen, amihez készíthettek akár házi tölcsért, de csokikelyhet is, amit a fagyi után megehettek. Szerintem semmiképpen ne hagyjátok ki. 🙂

Az alábbi videóban megmutatom, hogy mi a trükkje ennek a jópofa kis finomságnak, nem mellékesen pedig a fergeteges csokifagyi készítését is végigkövethetitek. 

Objektum doboz

Csokifagyi csokikehelyben

A fagylalthoz:

  • 3,85 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 6 dkg kristálycukor
  • 1,5 dkg kakaópor
  • 3 tojássárga
  • 2,1 dl tej

A csokikehelyhez:

  • 20 dkg tejcsokoládé és étcsokoládé ízlés szerint

Elkészítés: A csokoládéfagylalthoz a tejszínt felforrósítjuk. A csokoládét felkockázva egy keverőtálba tesszük, ráöntjük a forró tejszínt, és elkeverjük, felolvasztjuk benne a csokoládét. Egy másik tálban a kristálycukrot, a kakaóport és a tojássárgákat kikeverjük, felöntjük a tejjel, ezzel is simára keverjük, majd a tejszínes csokoládét is hozzáöntjük, elkeverjük.

A csokis keveréket lábasba öntjük, és óvatosan felmelegítjük, kevergetve néhány perc alatt besűrítjük. Ezután jeges vízbe állítjuk, kihűtjük.

A hideg csokikrémet fagylaltgépbe öntjük, és kidolgoztatjuk krémes, sima fagyivá.

A csokikehelyhez a csokoládét összetördeljük, és a felét felolvasztjuk vízgőz felett, majd a maradék csokira öntjük, és addig keverjük, amíg felolvad. Lufikat fújunk, és a csokoládéba mártjuk, majd fóliára helyezzük. Amikor kellően megdermedt és megszilárdult, a lufikat kiszúrjuk és leengedjük, majd egyszerűen kiemeljük a csokikehelyből.

Forrás:
Mikes Márk

A fagyit a kelyhekbe gombócoljuk, és ízlés szerint díszítve tálaljuk.

Forrás:
Mikes Márk

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.