Írd be, mit keresel:

A legegyszerűbb házi vanília-, csoki- és triplacsokifagyi

Szeretjük a krémes fagyikat, és a boltinál sokkal finomabbakat is lehet készíteni, akár 5 perc alatt. Jó, ebbe nyilván a fagyasztási időt nem számoltuk bele, viszont tényleg gyors és egyszerű, ráadásul tudjuk, mi van a fagyinkban. Adalék, színezék és aroma nincs!

Cookta - 2016.08.04.
A legegyszerűbb házi vanília-, csoki- és triplacsokifagyi

A krémes, könnyű fagylalt titka a tejszín, és hogy jó habosan kerüljön a fagyasztóba, amihez szükséges még egy kis „állagjavító”, tartást és selymességet adó alapanyag. Ez pedig nem más, mint a sűrített tej, amitől a felvert tejszín nagyon krémes lesz és nem esik össze.

Fagyiból az alap a vanília és a csokoládé, jó, ha ezekből mindig van otthon. Egy kis gyümölccsel, likőrrel önmagukban is tökéletesek, de más desszertekhez is remek kiegészítők. Az ausztrál Aussi mutatja be videón a legegyszerűbb vanília- és csokifagyi készítését, amiben jól látszik a finom keverék fagyasztás előtti és utáni állaga is, ezt cikkünk végén találjátok, most pedig következzenek a fagyireceptek.

Forrás:
iStock

Vaníliafagyi

Hozzávalók:

  • 6 dl habtejszín
  • 2 dl sűrített tej
  • 1,5 teáskanál vanília-kivonat
  • 8 dkg porcukor

Elkészítés: A tejszínt, a sűrített tejet, a porcukrot és a vanília-kivonatot keverőtálba öntjük, és elektromos habverővel 5 perc alatt habosra, krémesre keverjük. A kb. 1 liternyi fagylaltot műanyag dobozba átkanalazzuk, lefedjük, és a mélyhűtőbe tesszük. Ha megfagyott, gombócolva tálalhatjuk.

Csokifagyi és triplacsokifagyi

Hozzávalók:

  • 6 dl habtejszín
  • 2 dl sűrített tej
  • 1,5 teáskanál vanília-kivonat
  • 8 dkg porcukor
  • 2,5 evőkanál kakaópor
  • csokicsipsz étcsokiból és fehércsokiból

Elkészítés: Ugyanúgy készül, mint a vaníliafagyi, csakhogy a végén 2,5 evőkanál kakaóport adunk hozzá, így kész is a csokifagyi, ha pedig fehér és étcsokis csipszet vagy finomra vágott csokit is keverünk bele, akkor triplacsokis fagyival büszkélkedhetünk.

Objektum doboz

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.